Antenna huzalok készítése Repülőgép makettekre
2 posters
Had Fórum :: Makettező ABC , Eszközök, Technikák, stílusok, mit és hogyan? / átépítési tanácsok / How to build the kits? Some good learning and counselling
1 / 1 oldal
Antenna huzalok készítése Repülőgép makettekre
Sokunk "rémálma" lehet az antenna huzalok megfelelő anyagból és megfelelő feszességben való kivitelezése makettünkön. Ennek az egyszerű eljárásnak szentelnék pár sort.
Amit elronthatunk:
1. az alapanyag: a cérna, vagy a túl vastag damil használata.
2. a feszesség
3. a ragasztás
Megfelelő anyagok:
1. nagyon vékony damil, lehet fekete , vagy átlátszó is (festeni könnyű, még a felhelyezés előtt szoktam ezüsttel, vagy kicsit acélosabb árnyalattal átfújni)
2. Hajszál - már akinek van...
3. műhaj
4. harisnya szál
Ragasztás:
Pillanatragasztóval az egyik végpontot egy csepp ragasztóval oda ragasztani ( én szoktam használni Durakrilt, a pillanatragasztó gyors megkötése érdekében). A másik végponthoz a ragasztás előtt nagyon fontos, hogy feszítsük ( egy csipesszel, vagy a kezünkkel húzva a szálat) és már a feszes huzalt ragasszuk az előbb említett ragasztó gyorsítóval (itt negyon fontos, hogy gyorsan ragadjon meg).
A felesleges ( kilógó) huzal anyagot pengével vágjuk le.
remélem segítettem, jó huzalozást!
Amit elronthatunk:
1. az alapanyag: a cérna, vagy a túl vastag damil használata.
2. a feszesség
3. a ragasztás
Megfelelő anyagok:
1. nagyon vékony damil, lehet fekete , vagy átlátszó is (festeni könnyű, még a felhelyezés előtt szoktam ezüsttel, vagy kicsit acélosabb árnyalattal átfújni)
2. Hajszál - már akinek van...
3. műhaj
4. harisnya szál
Ragasztás:
Pillanatragasztóval az egyik végpontot egy csepp ragasztóval oda ragasztani ( én szoktam használni Durakrilt, a pillanatragasztó gyors megkötése érdekében). A másik végponthoz a ragasztás előtt nagyon fontos, hogy feszítsük ( egy csipesszel, vagy a kezünkkel húzva a szálat) és már a feszes huzalt ragasszuk az előbb említett ragasztó gyorsítóval (itt negyon fontos, hogy gyorsan ragadjon meg).
A felesleges ( kilógó) huzal anyagot pengével vágjuk le.
remélem segítettem, jó huzalozást!
Re: Antenna huzalok készítése Repülőgép makettekre
A kis rugókat, valamint a huzalon lévő egyéb dolgokat is eltudjuk készíteni.
Rugó az illesztéseknél és a végeknél: 100 W -os izzószál
Porcelán és műanyag szigetelők: húzott fülpucoló (lényeg, hogy középen lukas maradjon, ahol a huzalt áttudjuk vezetni)
Hasznos lehet még néhány más feljavítóból megmaradt fotomaratott alkatrész is (amin van egy kis luk) ezzel tudjuk a függőleges vezérsíkhoz rögziteni a huzalunkat.
Rugó az illesztéseknél és a végeknél: 100 W -os izzószál
Porcelán és műanyag szigetelők: húzott fülpucoló (lényeg, hogy középen lukas maradjon, ahol a huzalt áttudjuk vezetni)
Hasznos lehet még néhány más feljavítóból megmaradt fotomaratott alkatrész is (amin van egy kis luk) ezzel tudjuk a függőleges vezérsíkhoz rögziteni a huzalunkat.
Re: Antenna huzalok készítése Repülőgép makettekre
Szia Feri!
Én is kipróbáltam sokmindent, de a jó öreg húzott szál vált be a legjobban.
Én utólag festem halvány szürkével, amibe keverek egy kis alumínium színt.
A porcelánokkal kapcsolatban.
109-eseknél ez jellemzően csepp - vagys inkább kb. kosárgörbe - alakú.
Én ezt az alábbiak szerint készítem.
A huzalozás kész, fagymentesítő kúpok is a helyükön, tehát nem kell sokat vacakolni.
Vékony kb. 0.3-as rézdrótot surfacerbe mártok és a megfelelő helyekre ilyen apró kis "cseppekből" építem fel a porcelánt.
Gyorsan kész, mert a SF gyorsan szárad, 2-3 ilyen csepp és kész a porcelán.
A végén fehér festékkel tűhegyes ecsettel festem.
Üdv Roli.
Én is kipróbáltam sokmindent, de a jó öreg húzott szál vált be a legjobban.
Én utólag festem halvány szürkével, amibe keverek egy kis alumínium színt.
A porcelánokkal kapcsolatban.
109-eseknél ez jellemzően csepp - vagys inkább kb. kosárgörbe - alakú.
Én ezt az alábbiak szerint készítem.
A huzalozás kész, fagymentesítő kúpok is a helyükön, tehát nem kell sokat vacakolni.
Vékony kb. 0.3-as rézdrótot surfacerbe mártok és a megfelelő helyekre ilyen apró kis "cseppekből" építem fel a porcelánt.
Gyorsan kész, mert a SF gyorsan szárad, 2-3 ilyen csepp és kész a porcelán.
A végén fehér festékkel tűhegyes ecsettel festem.
Üdv Roli.
Roland- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 33
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 30.
Had Fórum :: Makettező ABC , Eszközök, Technikák, stílusok, mit és hogyan? / átépítési tanácsok / How to build the kits? Some good learning and counselling
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.