1/48 Academy Su-27 Ub
4 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
1/48 Academy Su-27 Ub
Sziasztok!
Elkezdtem megint egy szovjet típust. Tavaly hozta a jézuska és nem tudtam tovább nézegetni a dobozban.
Beszereztem hozzá a Neomega gyanta készletét. Nyitott kabinnal tervezem.
A műszerfal is gyanta volt , amit kifurkáltam, és modern szovjet műszer matricákat ragasztottam mögé. /Köszönet érte Ferinek/Szerintem jobb így , mintha a tömör gyanta lenne.
Valahogy így fog kinézni.
Elkezdtem megint egy szovjet típust. Tavaly hozta a jézuska és nem tudtam tovább nézegetni a dobozban.
Beszereztem hozzá a Neomega gyanta készletét. Nyitott kabinnal tervezem.
A műszerfal is gyanta volt , amit kifurkáltam, és modern szovjet műszer matricákat ragasztottam mögé. /Köszönet érte Ferinek/Szerintem jobb így , mintha a tömör gyanta lenne.
Valahogy így fog kinézni.
Re: 1/48 Academy Su-27 Ub
Hajrá Simi! Szép makettet hozott a Jézuska!
A Neomágáról mi a véleményed? Milyen az öntése? A festése látom nem könnyű, várjuk a további fejleményeket
Ugye milyen jó a műszer matrica - nagy ötlet a gyártótól
A Neomágáról mi a véleményed? Milyen az öntése? A festése látom nem könnyű, várjuk a további fejleményeket
HADvezér írta:Hajrá Simi! Szép makettet hozott a Jézuska!
Szia !
Szerintem jó kis készlet. Szép az öntés buborék sehol sem található. Ami gyengéje , az az összeállítási útmutató. Nincsenek számozva az alkatrészek, és túlkép egy kis skic az egész. Néhány alkatrészt a nevén nevezik, de az öntőcsonkon sem szerepel semmi. Ami még nem nyerte el a tetszésemet az a Hud. Ezt is gyantából öntötték, de nekünk kellene a megfelelő pozícíóba hajtogatni. szerintem nem fogom felhasználni.
A kapcsolók elég plasztikusak, bár nekem elég nehezen sikerült a festésük. 3* mostam le a festéket mert nem tetszett a végeredmény.
A képeken nemjön át, de egész jó lett
Sziasztok !
Haladtam megint rgy kicsit.
A helyére keült a kabin és a hozzá tartozó alkatrészek.
Készítettem egy kis zár imitációt. Nagypn üres volt így a kabin teteje.A maszkolószallagot lekentem még 1200-as surfaser-rel és úgy festettem.
Helyére tettem a Hud keretét is.Ez nem a NEomega féle, mert Ők gyantából adják lapítva. Nekünk kellene derékszögben meghajlítgatni a szárakat.
És amig az alkatrészek száradnak nekiálltam a fútóaknák ajtajainak. Mindegyiken hatalmas kilökőtüske nyomok éktelenkednek. Kíváncsi vagyok, hogy akik már megépítették a repcsit, hogy oldották meg, hogy a szegecselés megmaradjon és a lyukak eltünjenek.
By zsolt75 at 2012-02-13
Üdv.:
Simi
Haladtam megint rgy kicsit.
A helyére keült a kabin és a hozzá tartozó alkatrészek.
Készítettem egy kis zár imitációt. Nagypn üres volt így a kabin teteje.A maszkolószallagot lekentem még 1200-as surfaser-rel és úgy festettem.
Helyére tettem a Hud keretét is.Ez nem a NEomega féle, mert Ők gyantából adják lapítva. Nekünk kellene derékszögben meghajlítgatni a szárakat.
És amig az alkatrészek száradnak nekiálltam a fútóaknák ajtajainak. Mindegyiken hatalmas kilökőtüske nyomok éktelenkednek. Kíváncsi vagyok, hogy akik már megépítették a repcsit, hogy oldották meg, hogy a szegecselés megmaradjon és a lyukak eltünjenek.
By zsolt75 at 2012-02-13
Üdv.:
Simi
Szia!
Nagyon szépen haladsz eddig! A csiszolás után eltűnt szegecseket híg tömítőcseppel szoktam pöttyözni egy hegyes tűvel, majd megcsiszolom finoman, ha nagyok akkor lepattintom és csinálok másikat.
Nagyon szépen haladsz eddig! A csiszolás után eltűnt szegecseket híg tömítőcseppel szoktam pöttyözni egy hegyes tűvel, majd megcsiszolom finoman, ha nagyok akkor lepattintom és csinálok másikat.
Esetleg legközelebb (mert ennél már nem fog menni) kipróbálhatod a következő módszert: tömítő putty bele a tömítendő "árokba" és még mielőtt teljesen megszáradna, de még képlékeny (ez általában pár perc - pl. amíg bekészíted a következő lépéshez a hozzávalókat) acetonmentes körömlakklemosóba (én a DM-es és a Rossmannos márkatermékeket használom, ezekkel működik) mártott fültisztító pálcikával (vagy egyéb célszerszámmal) óvatosan visszamosod, amíg szintbe kerül. Így elkerülhető a csiszolás, ergo megmaradnak a szegecsek is. Én még konkrétan erre nem használtam, de olyan helyeken ahol nem akarok (pontosan a kímélendő részletek miatt) vagy nem lehet (pl szárnytő, egyéb nehezen hozzáférhető részek) csiszolni, ott mindig használom.Zsolt75 írta:Sziasztok !
GR74- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 26
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 15.
nagyon jó ötlet, valóban nekem nem jutott az eszembe, pedig sokszor szenvedek e miatt a kilökő tüskéktől...
Most már kipróbálom én is.
Most már kipróbálom én is.
Annyi, hogy ha nagyobb a kilökőtüskenyom átmérője és ráadásul még mély is, akkor vigyázni kell a "visszamosással", mert könnyen homorúra simogathatjuk a közepét. De persze egy újabb réteggel már az is eltüntethető. (Csak vegyük észre:))
GR74- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 26
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 15.
A szegecsek pótlását a harcjárművesek külön készletekben kapható szettekből pótolják. Nem tudom, hogy gömbölyű fejű szegecs ilyen formában létezik-e? Ez lehet még megoldás talán.
Én ha idáig jutok a szegecsekkel, akkor általában lecsiszolom mind és a Radu Brinzán szegecselővel rádlizok. Igaz ekkor negatív lesz a szegecs.
Ha pozitívban kell mindenképp a HGW riveting szetteket gyárt matricából amit, ha száradás után a védőrétegtől megszabadítjuk (egyszerűen csak lehúzzuk a felületről), akkor igen hatásos pozitív szegecssort kapunk.
első képen még a védő fóliával:
majd fólia nélkül:
Én ha idáig jutok a szegecsekkel, akkor általában lecsiszolom mind és a Radu Brinzán szegecselővel rádlizok. Igaz ekkor negatív lesz a szegecs.
Ha pozitívban kell mindenképp a HGW riveting szetteket gyárt matricából amit, ha száradás után a védőrétegtől megszabadítjuk (egyszerűen csak lehúzzuk a felületről), akkor igen hatásos pozitív szegecssort kapunk.
első képen még a védő fóliával:
majd fólia nélkül:
Sziasztok !
Hosszú idő után megint itt. Köszönöm a tanácsokat, az ajtóval kapcsolatban. Most egy kicsit pihennek.
Összeraktam pár dolgot addig is.
A jobb oldali fútóakna.
A bal oldali akna.
Összeragasztva, lealapozva. Sajnos az 1200-as surfacer sok helyen olyan lett, mintha egy smirglit ragasztottam volna a felületre. Ezt sikerült eltüntetnem 2000-res polirpapírral.
Elkészültek a fotelek is. Nem a Neomega üléseket használtam hanem az Fm details készletben lévőket. Nekem ezek jobban tetszenek.
Megfújtam a hajtómű fémes égetett színeit is. Ezt vagy 4* mostam le mert sosem sikerült olyanra amilyet szerettem volna. Ez már majdnem olyan, bár a kép nem azt adja vissza amilyen valójában.
Simi
Hosszú idő után megint itt. Köszönöm a tanácsokat, az ajtóval kapcsolatban. Most egy kicsit pihennek.
Összeraktam pár dolgot addig is.
A jobb oldali fútóakna.
A bal oldali akna.
Összeragasztva, lealapozva. Sajnos az 1200-as surfacer sok helyen olyan lett, mintha egy smirglit ragasztottam volna a felületre. Ezt sikerült eltüntetnem 2000-res polirpapírral.
Elkészültek a fotelek is. Nem a Neomega üléseket használtam hanem az Fm details készletben lévőket. Nekem ezek jobban tetszenek.
Megfújtam a hajtómű fémes égetett színeit is. Ezt vagy 4* mostam le mert sosem sikerült olyanra amilyet szerettem volna. Ez már majdnem olyan, bár a kép nem azt adja vissza amilyen valójában.
Simi
Hú Simi, ez a hajtómű nagyon tetszik Az aknával is foglalkoztál látom.
Alakul ez a kedvenc is. Nekem a Su-27 amúgy is a szívem csücske, egyet szeretnék majd építeni én is. Csak így tovább!
Alakul ez a kedvenc is. Nekem a Su-27 amúgy is a szívem csücske, egyet szeretnék majd építeni én is. Csak így tovább!
Simi, gratulálok! Nagyon mutatós lett a Sukhoi Én is fenem a fogam egyre, tudod 1:32 -ben....
Similar topics
» Hughes 500MD "Defender" ASW, Academy 1:48
» MIG-29 2008 -as ünnepi festés, 1:48 Academy + 48077 HAD matrica
» MIG-29 2008 -as ünnepi festés, 1:48 Academy + 48077 HAD matrica
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.