Had Fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy"

4 posters

Go down

1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Empty 1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy"

Témanyitás  Hoacin Szer. Aug. 22, 2012 9:30 pm

Sziasztok!

Ez az első makettem amit itt a Had-on megosztok veletek.Smile
Tudni kell,hogy a makettet elkezdetten és hiányosan szereztem be.Igazság szerint más volt a tervem vele/szárnyak lemetszése és algásítás Smile /,de sokat nézegettem a hozzávaló matricák festés variációit,így az Új-Zéland-i mellett tettem le a voksom.Gyakorlásnak jó lesz.Konkréten erről a gépről nem nagyon találni képeket,de azért 1-2 mégiscsak.1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Tbfna61/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Pr32611
Bu24461. Arrived in New Zealand on "Dalfonn".
Assembled by No.1 Aircraft Depot, Hobsonville and BOC 25 October 1943 with Unit 36, Hobsonville.
To No.30 Squadron, Gisborne and named "GRUMPY".
Departed from Gisborne on ferry flight to Espiritu Santos on
24 January 1944. Issued to British Fleet Air Arm at Hobsonville on 07 September 1945.

NZ2509 5344 TBF-1C

Szóval ez lett belőle,így utólag úgy gondolom kicsit sok lett a koptatás,tudni kell,hogy hiányos a futómű,meg a lövegtorony is,bár szerencsére az nem látszik,ja meg az a beszálló ajtó is,de azt már szereztem,csak festésre vár.Smile1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger-vi
1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger1-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger10-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger11-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger3-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger4-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger5-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger6-vi1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Avenger8-vi
Hoacin
Hoacin
HADapród
HADapród

Hozzászólások száma : 2
Csatlakozás ideje : 2012. Aug. 22.

Vissza az elejére Go down

1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Empty Re: 1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy"

Témanyitás  HADvezér Szer. Aug. 22, 2012 9:48 pm

Üdvözlünk itt a HAD fórumon! Smile

Első látásra igen csak méretes makett, valóban kicsit sok kopással, de még elmegy Smile
Szerinem a makett nagyon jól néz ki, nem tudom hanyadik építés ez az életedben, de ha szeretnéd szerintem biztosan láthatsz majd néhány jó tanácsot is a további hozászólásokban.

Nekem tetszik, örülök, hogy köztünk vagy és várjuk a további munkáidat, üdvözlettel: Feri
HADvezér
HADvezér
(H)ADmin, tulajdonos, főparancsnok

Hozzászólások száma : 647
Csatlakozás ideje : 2011. Oct. 22.

http://www.hadmodels.com

1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" Empty Re: 1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy"

Témanyitás  Hoacin Szer. Aug. 29, 2012 5:50 am

Szia!

Bocsi a késői válaszért. Smile
Köszi!.hogy hanyadik makettem?Háát mióta pisztollyal festek,ez a 9.repcsim,/de a repülők mellett polgári járműveket is építek,abból azért jóval több van./
Régóta makettezek,de sajnos nem úgy fejlődök ahogy szeretném..lusta makettező vagyok. Smile

Különben egyszer már mi találkoztunk./Én vettem meg a 32-es Trupmi P-40es mindenestül/.
Hoacin
Hoacin
HADapród
HADapród

Hozzászólások száma : 2
Csatlakozás ideje : 2012. Aug. 22.

Témanyitás  Roland Szer. Aug. 29, 2012 9:28 pm

Szia!

Tényleg jól megkoptattad, nem tudom valóban ennyire pergett-e volna a festék a a lemezosztásoknál.
Ami nekem furcsa, az a rozsda szín a kipufogó mögött és a szárnytőben a rozsda színű "befolyatás".

A makett maga összhatásában mutatós.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 33
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 30.

Témanyitás  Experte Csüt. Aug. 30, 2012 9:08 am

Szia!

Nem rossz, de a kipufogó-nyomot mindenképpen fújd át sötétebb színekkel (barnák, szürkék), mert az zavarja az összképet.
A kopásnál a mennyiség mellett jobban oda kell figyelni, hogy szabálytalanabb hatású legyen Wink
Experte
Experte
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 14
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 16.

http://www.pumamakett.hu

Témanyitás  HADvezér Pént. Aug. 31, 2012 12:25 am

Valóban, még egy kis segítség:
Az ezüst kopásokat lehet ceruzával is végezni. Van direkt ezüst színű is erre a célra, nézd meg milyen lesz tőle:

1/48 Italeri TBF-1c Avenger New Zealand "Grumpy" P1011340
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  HADvezér Pént. Aug. 31, 2012 12:34 am

Hoacin írta:Szia!

Bocsi a késői válaszért. Smile
Köszi!.hogy hanyadik makettem?Háát mióta pisztollyal festek,ez a 9.repcsim,/de a repülők mellett polgári járműveket is építek,abból azért jóval több van./
Régóta makettezek,de sajnos nem úgy fejlődök ahogy szeretném..lusta makettező vagyok. Smile

Különben egyszer már mi találkoztunk./Én vettem meg a 32-es Trupmi P-40es mindenestül/.

Ja, most már emlékszem Smile

A fejlődés csak rajtad múlik - szorgalom, sok makett építés és nem félni használni az új technikákat - ez a titok. Persze az ízlésesség határain belülé érdemes a "kevés sokkal több" elvet követni. Én nem szeretem az agyon koszolt, irreálisan fakított, vagy más, teljesen eltérő színekkel panelezett maketteket. Ez az ún. "Spanyol-technika" sajnos ma Magyarországon egyre népszerűbb és lassan ahhoz mérnek mindenkit... , de hát mi maradjunk csak a "hobbi"makettezésnél Smile minden örömével együtt flower

A polgári járműveket is szívesen látjuk itt. Nosza, kérünk pár alkotást Smile mehet az egyéb kategóriába, ezért találtuk ki Smile

A legszebb finom technikás gépeket pont Experte barátomtól fogunk látni itt a fórumon, hiszen ő is még a régi iskola híve - nagy szerencsénkre! Tőle érdemes megfogadni a tanácsokat - én is sokat tanultam és tanulok ma is tőle -KÖSZÖNJÜK SANYI! study Laughing

A hozzászólást HADvezér összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 31, 2012 9:21 pm-kor.
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Experte Pént. Aug. 31, 2012 4:06 am

Ne hozz zavarba, Feri... Embarassed
Experte
Experte
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 14
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 16.

http://www.pumamakett.hu

Témanyitás  HADvezér Pént. Aug. 31, 2012 9:18 pm

Mindenkit érdemei szerint illetnek meg a szavak, én is éltem eme lehetőséggel Smile

Valóban a "tisztán koszos" elv megvalósítása (angol fórumokon: weathering) a makettezők nagy kihívása. Ezt tényleg érezni kell, nem lehet tanítani. A technikát igen, amivel elérhető, de a hatásokat, a koszolások mélységeit az egyéni ízlés határozza meg. Én a visszafogottabb stílust részesítem előnyben (repülőgép makettnél főleg), de mindenképp használnunk érdemes az átmosást, a befolyatást és a kiemeléseket, mivel nagy előnyük, hogy nem lesz "makettszerű" és "élettelen" az alkotásunk Smile

Mindenkinek sok próbálkozást és sikerélményt! Kívánom, hogy érezze meg mindenki, hogy kinek milyen stílus jön be és azt használja is bátran.

Itt a HAD fórumon természetesen minden technika tetszeni fog Smile A nagyon "weathering-ezett", vagy az "éppen csak" ... - mindegy, csak élevzettel készüljön - öröm makettezéssel!

Hiszen ez a lényege a hobbinknak!
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.