I-4Z Zvezda 1/72
2 posters
1 / 1 oldal
I-4Z Zvezda 1/72
Sziasztok!
Egy nemrégiben elkészült ritka madarat hoztam ezúttal.
Az I-4-es egy az első, sorozatban gyártott, teljesen fém építésű szovjet gép volt.
Ezt a makettet először a litván Nakotne adta ki, tőlük vette át a Zvezda.
Talán még a doboz grafika is egy az egyben megegyezik az eredetivel.
A készletből egy prototípust (Ant-5), egy szériagépet (I-4),
vagy egy a TB-1-es bombázó szárnyára/szárnya alá rögzített gépet (I-4Z) lehet elkészíteni.
Én az utóbbit választottam a bomba opció miatt, amit majdnem meg is bántam.
Az egész gép felülete a korai Junkers gépekre is jellemző hullámos lemez, amit a makett szépen vissza is ad.
Üröm az örömben, a másfél milliméteres kilépőél...
Ehhez persze nem mertem hozzányúlni, mert a szép hullámos felületnek abban a pillanatban vége lett volna.
Ezeknek az esetleges pótlása már meghaladná a tudásom, és biztos beutalóval járna a közeli pszichiátriára.
Ettől függetlenül az építés túl sok problémával nem járt. Talán még az alsó szárny/törzs nem-illeszkedése az, ami szót érdemel.
A készlet kiegészítő fegyverei viszont szörnyűek! Csak mindenre elszántaknak ajánlom.
Erre sajnos én is csak azután jöttem rá, amikor már a rövid alsó szárny fel volt ragasztva a bombatartókkal.
Csak az ICM I-15-ös készlete mentett meg, vagyis az abban lévő bombák.
A fegyvercsöveket injekciós tűből készültekre cseréltem, a szélvédőt vékony fóliából készítettem el.
A merevítő huzalokat vékony acél színű drótból pótoltam.
A matricák felrakása is jópár ősz hajszállal gazdagított erre a hullámos felületre!
Node jöjjenek a képek:
BB
Egy nemrégiben elkészült ritka madarat hoztam ezúttal.
Az I-4-es egy az első, sorozatban gyártott, teljesen fém építésű szovjet gép volt.
Ezt a makettet először a litván Nakotne adta ki, tőlük vette át a Zvezda.
Talán még a doboz grafika is egy az egyben megegyezik az eredetivel.
A készletből egy prototípust (Ant-5), egy szériagépet (I-4),
vagy egy a TB-1-es bombázó szárnyára/szárnya alá rögzített gépet (I-4Z) lehet elkészíteni.
Én az utóbbit választottam a bomba opció miatt, amit majdnem meg is bántam.
Az egész gép felülete a korai Junkers gépekre is jellemző hullámos lemez, amit a makett szépen vissza is ad.
Üröm az örömben, a másfél milliméteres kilépőél...
Ehhez persze nem mertem hozzányúlni, mert a szép hullámos felületnek abban a pillanatban vége lett volna.
Ezeknek az esetleges pótlása már meghaladná a tudásom, és biztos beutalóval járna a közeli pszichiátriára.
Ettől függetlenül az építés túl sok problémával nem járt. Talán még az alsó szárny/törzs nem-illeszkedése az, ami szót érdemel.
A készlet kiegészítő fegyverei viszont szörnyűek! Csak mindenre elszántaknak ajánlom.
Erre sajnos én is csak azután jöttem rá, amikor már a rövid alsó szárny fel volt ragasztva a bombatartókkal.
Csak az ICM I-15-ös készlete mentett meg, vagyis az abban lévő bombák.
A fegyvercsöveket injekciós tűből készültekre cseréltem, a szélvédőt vékony fóliából készítettem el.
A merevítő huzalokat vékony acél színű drótból pótoltam.
A matricák felrakása is jópár ősz hajszállal gazdagított erre a hullámos felületre!
Node jöjjenek a képek:
BB
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
Re: I-4Z Zvezda 1/72
Gratulálok Balázs, igen csak szépen kivitelezett lett ez a különlegesség!
Tényleg nem látni sokat ezt a típust, külön elismerés a régi makett megépítéshez
Tényleg nem látni sokat ezt a típust, külön elismerés a régi makett megépítéshez
Re: I-4Z Zvezda 1/72
Köszi szépen!
Nem adta könnyen magát, de amint elkészült,
az összes kínlódás a múlt homályába veszett...
Nem adta könnyen magát, de amint elkészült,
az összes kínlódás a múlt homályába veszett...
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.