Had Fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica

Go down

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Empty SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica

Témanyitás  HADvezér Szomb. Feb. 04, 2012 7:54 pm

Sikerült ezt a makettet is elkezdenem Smile A kit elég jó alap lesz a feljavításokhoz és mivel más nem gyártja, ezért abból dolgozunk ami van. A makett szép kidolgozású és pontos is, bár a fotókhoz képest a görgő tartók más helyzetben vannak, amit a teknő bizonyos részeinek kivágásaival és kiegészítésével könnyen korrigálhatunk. Lásd Juge építési tanácsait Smile Erre itt most nem térek ki.

Az építéshez természetesen a HAD hj35001 Sa-6 Upgrade szettet, a Shilka/Sa-6 görgőket, a hj35013 matricát, az RB Model BMP 3 antennáit és az Eduard maratását, valamint a Friul lánctalpát is használni fogom.

Jelenlegi helyzet:
A teknő szétvágva, az elején kipótolva 6 mm -rel, a hátulján levágva 6 mm, így pontosan illeszkedni fog a makett felső részéhez. Kis csiszolás, majd eltűnnek a beavatkozások. Na meg egy kis kosz majd végén, hogy biztosan ne látszódjon semmi a toldásból. Ezért szeretem a jármű makettezést, hiszen a repülőgép makettezésnélnél nem lehet a kosszal eltüntetni semmit, mivel ezzel életszerűségén sokat rontanaánk. Egy túl rozsdás, saras, poros felület nem mutat jól egy repülőgép kitten. Persze, ha évek óta áll valahol egy repülőgép, lehetnek ilyen "tünetei" is, de én most az aktív szolgálatban lévő gépekre gondoltam elsősorban.

tehát az építés:

Elsőnek egy pengével leválasztottam az L profil görgö tartót, mivel azt pont kerszetbe vágnánk a korrektciós beavatkozás miatt. A szaggatott vonalat itt ne nézzétek, mert nem jó a jelölés, a takaró lemezt is vágni kell majd.

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica P1010611

Aztán kijelölések, majd a vágás, valamint a 6 mm es betoldás elől és az összeillesztés. Én nem vágtam le elsőnek az alváz takaró lemezét, de Juge barátom idejében szólt és azt is sikerült rendben elválasztani a makett eredeti helyéről, majd ugyan úgy, mint a többi levágott részt, 6mm -el sztirollapból megtoldottam. Ezt elkerülhetjük, ha már ez elején együtt levágjuk az elejével... What a Face

A végeredmény ilyen, még csiszolás nélkül:

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica P1010612

HADvezér
HADvezér
(H)ADmin, tulajdonos, főparancsnok

Hozzászólások száma : 647
Csatlakozás ideje : 2011. Oct. 22.

http://www.hadmodels.com

Vissza az elejére Go down

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Empty Re: SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica

Témanyitás  HADvezér Szomb. Feb. 04, 2012 8:17 pm

Felteszek pár képet Juge munkájából, a kijelölésekről és a toldásról.
A többit majd tőle megtudjuk az átépítések témakörben.

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Kap_0211

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Kap_0310
HADvezér
HADvezér

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Empty Re: SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica

Témanyitás  HADvezér Vas. Feb. 05, 2012 5:14 am

Elkészülem a kipufogóvl is. Az Eduard tévesen adja, nem is hasonlít...

Az eredetit Juhász Gábor fotózta, köszönjük Smile

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica Phoca_10

és amit készítettem a fotó alapján Smile

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica P1010613

SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica P1010614

a háló később kerül fel, de sajnos az Eduard ezt is elrontotta..., sajnos most ezt kell használnom, nincs tervben a fotómaratás...
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  HADvezér Hétf. Feb. 06, 2012 3:54 am

Na igen a sztirol és egy jó barát, aki segít az építésben Smile

Hamaroson folytatom az építést, csak jönne már meg az Edu maratása...
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  HADvezér Szomb. Márc. 03, 2012 7:23 pm

Köszönöm a képeket meg az instrukciókat Smile

Most egy kicsit több időm lesz az építésre is. Mosonmagyaróvárra szereném készen elvinni. Tervezem a standunknál egy kis vitrin felállítását, amiben a meglévő és készülő HAD gyanták, és maratások leszenk kiállítva.

A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Márc. 15, 2012 6:30 pm-kor.
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.