Trumpeter Mi-4 1:35
2 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Trumpeter Mi-4 1:35
Igazi örömmakettezésnek indult a Trumpi MI-4 -ese, még a két ünnep között. "Pechemre" találtam nagyon jó fotókat a szolnoki Múzeum gépéről, mind a szolnokiak honlaján, mind a Hunavia-n. Mindenkinek tudom ajánlani ezt a két remek oldalt, rengeteg hasznos Walk Around jellegű fotóval rendelkeznek.
A makett kabinjában nem kívántam mindent kicserélni, pótolni sem pedig feljavítani, csak azokat a dolgokat, amik biztosan látszanak majd, mint pl. az űléseket átalakítottam és hevedereztem a fotók alapján. Bekerült egy merevítő rúd is, de másra nem terjedt ki a feljavítás.
A makett kabinjában nem kívántam mindent kicserélni, pótolni sem pedig feljavítani, csak azokat a dolgokat, amik biztosan látszanak majd, mint pl. az űléseket átalakítottam és hevedereztem a fotók alapján. Bekerült egy merevítő rúd is, de másra nem terjedt ki a feljavítás.
Re: Trumpeter Mi-4 1:35
A törzsek összeragasztása előtt úgy döntöttem, hogy az ablakokat nem nagyon szeretném maszkolni, így még a beragasztásuk előtt festettem az alakok környékét, hogy később minél kevesebbet kelljen foglalkozni ezen területekkel.
A motor és ventillátor festése igen korrekre sikeredett, de mivel a burkolatok mindent eltakarnak majd a kész maketten... - pedig arra gondoltam, hogy a szellőző rácsokon majd valamit lehet látni - ezért becsülettel meg festettem ezt az alkatrészt is- hát sajnos nem nagyon látszik belőle semmi...
Az orr burkolati lemezek sajnos nagyon pontatlanok - szemben a törzs kiváló illeszkedésével. Itt több munkám adódott:
A törzsek összeragasztása szépen sikerült, jó az illeszkedése a makettnek. Csiszolások, újra szegecselések, majd az üzemanyagbetöltő helyének, és a mellete levő kis köralakú átlátszó felület kialakításávala törzs feljavítása ezzel be is fejeződött.
A plexi szintén maszkolva a képen:
A motor és ventillátor festése igen korrekre sikeredett, de mivel a burkolatok mindent eltakarnak majd a kész maketten... - pedig arra gondoltam, hogy a szellőző rácsokon majd valamit lehet látni - ezért becsülettel meg festettem ezt az alkatrészt is- hát sajnos nem nagyon látszik belőle semmi...
Az orr burkolati lemezek sajnos nagyon pontatlanok - szemben a törzs kiváló illeszkedésével. Itt több munkám adódott:
A törzsek összeragasztása szépen sikerült, jó az illeszkedése a makettnek. Csiszolások, újra szegecselések, majd az üzemanyagbetöltő helyének, és a mellete levő kis köralakú átlátszó felület kialakításávala törzs feljavítása ezzel be is fejeződött.
A plexi szintén maszkolva a képen:
A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 10, 2012 8:33 pm-kor.
A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 12, 2012 8:58 pm-kor.
egy nappal később, festve, MIG Production Dark Wash - al átmosva, vissza törölve és a futómű is helyére került...
Ááááá!!! Ez nagyon jól néz ki!!! Nagyon tetszik a festés.! Nagyon várom a folytatást.
Egy kis haladás az építésben:
Elkészültek a kapaszkodók, a fellépő a sárkaparóval (itt igyekeztem a forrasztásos felhelyezést immitálni), az ablakok közepe "bedugózva" és a matricák is helyükön vannak. A "Vigyázz Forgó légycsavar" felírat nem tudom, hogy fent volt -e az eredeti gépen, mivel a fotókon nem nagyon látszik. Én éltem a makettezés adta szabad elképzeléssel és feltettem.
Elkészültek a kapaszkodók, a fellépő a sárkaparóval (itt igyekeztem a forrasztásos felhelyezést immitálni), az ablakok közepe "bedugózva" és a matricák is helyükön vannak. A "Vigyázz Forgó légycsavar" felírat nem tudom, hogy fent volt -e az eredeti gépen, mivel a fotókon nem nagyon látszik. Én éltem a makettezés adta szabad elképzeléssel és feltettem.
Természetesen lesz a vitrinben háttér kép is, meg beton, illetve fű utánzat is..., de ez már egy másik project lesz
Similar topics
» Trumpeter MIG-21 MF + APA kocsi ( Diorama) 1:32
» Trumpeter MIG-21 F-13 1:48
» BTR-60 PU-12 (Trumpeter BTR-60 PB átépítés, 1/35)
» SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica
» P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD
» Trumpeter MIG-21 F-13 1:48
» BTR-60 PU-12 (Trumpeter BTR-60 PB átépítés, 1/35)
» SAM-6 1:35 Trumpeter + HAD feljavítók és matrica
» P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.