P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD
+2
bbalázs
HADvezér
6 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
1 / 2 oldal • 1, 2
P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD
Pár éve elkezdtem egy B Mustangot. Elég szépen haladtam, de amikor a szárnyakat felragasztottam a törzshöz, sjnoa későn vettem észre, hogy vamai nem tökéletes. Szemből nézve nem volt szimmetrikus a vízszint, egyik oldal feljebb volt mint a m,ásik szárnyvég.
Ekkor szépen elkezdtem a pillanatragasztóval ragasztott részt elválasztani. Nem sikerült, betört több helyen is. Ekkor úgy döntöttem, veszek egy másik makettet és majd újra kezdem. Eltelt kb. 3 év és a kit most itt van nálam végre. Elkezdtem az új építést a megmentett Aires kiegészítőkkel együtt. A gép a magyar légtérben is repült, a piros csíkos farkú gép lesz belőle a matricáról. Ezt még nem építettem emg a másik kettőt már 48 ban régebben sikerült megalkotnom, csak emlékeztetőnek a régebbi gépekről egy-egy fotó:
Ekkor szépen elkezdtem a pillanatragasztóval ragasztott részt elválasztani. Nem sikerült, betört több helyen is. Ekkor úgy döntöttem, veszek egy másik makettet és majd újra kezdem. Eltelt kb. 3 év és a kit most itt van nálam végre. Elkezdtem az új építést a megmentett Aires kiegészítőkkel együtt. A gép a magyar légtérben is repült, a piros csíkos farkú gép lesz belőle a matricáról. Ezt még nem építettem emg a másik kettőt már 48 ban régebben sikerült megalkotnom, csak emlékeztetőnek a régebbi gépekről egy-egy fotó:
Re: P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD
Pár részletfotó a régi kabinról, amit egy az egyben beépítettem az újba is:
és az új állapot (az átlátszó paneles törzs még a régi kitben volt, gondoltam abból is újra építhető lesz, még anak idején raktam össze - de mivel szárny nem volt, így csal most tudom foyltatni) A fotókon még nincsenek visszamosva rendesen a fekete panelrészek, ezek kicsit zinkromate színűekl, mivel egy kis festést ígényelt a beépítés. Ma már visszamosva régi fényükben tündökölnek. A későbbi fotókon már látszik ez is.
Az Aires fegyvertere is a szárnyakbe került. A makett feleslegessé vált részeit lecsiszoltam ez igen nagy munka volt. természetesen itt még csak az alapszín van fent, nincs koszolás, azt majd később
és az új állapot (az átlátszó paneles törzs még a régi kitben volt, gondoltam abból is újra építhető lesz, még anak idején raktam össze - de mivel szárny nem volt, így csal most tudom foyltatni) A fotókon még nincsenek visszamosva rendesen a fekete panelrészek, ezek kicsit zinkromate színűekl, mivel egy kis festést ígényelt a beépítés. Ma már visszamosva régi fényükben tündökölnek. A későbbi fotókon már látszik ez is.
Az Aires fegyvertere is a szárnyakbe került. A makett feleslegessé vált részeit lecsiszoltam ez igen nagy munka volt. természetesen itt még csak az alapszín van fent, nincs koszolás, azt majd később
Szia Feri!
Remélem a második neki futás már eredményes lesz.
A kabin belső ígéretes, csak így tovább!
A grafikán elég zöld a kabin előtti tükröződés gátló.
Az olyan lesz, vagy sima olívdrap?
Még valami:
Az átlátszó paneles törzs, az mire jó a készletben?
Ha lefested a kabinbelsőt, már nem ér semmit.... Vagy?
BB
Remélem a második neki futás már eredményes lesz.
A kabin belső ígéretes, csak így tovább!
A grafikán elég zöld a kabin előtti tükröződés gátló.
Az olyan lesz, vagy sima olívdrap?
Még valami:
Az átlátszó paneles törzs, az mire jó a készletben?
Ha lefested a kabinbelsőt, már nem ér semmit.... Vagy?
BB
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
Köszönöm a Balázs a biztatást
A grafikán természetesen illusztrációként szerepel, a maketten az eredeti Olive drab lesz
Az átlátszó paneleket arra találták ki, hogy ha a makettező szeretné belül is kidolgozni a részleteket és a repülőgép formavilágát is szeretné érzékeltetni, akkor lehetősége legyen rá. Azt a részt nem festi le az ember, ahol a belső részt részletezi.
Én nem szeretem ezt a megoldást, de láttam már szépen kivitelezett átlátszó paneles kitet.
A grafikán természetesen illusztrációként szerepel, a maketten az eredeti Olive drab lesz
Az átlátszó paneleket arra találták ki, hogy ha a makettező szeretné belül is kidolgozni a részleteket és a repülőgép formavilágát is szeretné érzékeltetni, akkor lehetősége legyen rá. Azt a részt nem festi le az ember, ahol a belső részt részletezi.
Én nem szeretem ezt a megoldást, de láttam már szépen kivitelezett átlátszó paneles kitet.
Nagy haladás, de kicsinek látszik, ezért további fotók csak a későbbi fázisokban lesznek. atörzs egyben, többszöri csiszolás és tömítgetés után vagyok most. A kabintető első "szélvédő" része a helyén. Kisebb tömítés kellett, amit ma fogok csiszolni.
Megrendeltem a Barracuda cég által gyártott gyémánt mintás abroncsokat és a feljavított felniket is, ezek nagyot dobnak majd a látványon a végén, nem beszélve arról, hogy a makett nem adja ezt a mintázatot. A fotón látszik a gyémánt minta is, igaz kicsit keresni kell a szemnek, hogy észre vegyük...
Ha már a fotó szóba került:
Természetesen a makett a fénykép alapján fog elkészülni, talán még a fémrácsos "repteret" is beszerzem hozzá, jó lesz az alapnak majd
A gépet Col. Charles "Sandy" McCorkle repülte, aki a 31th Fighter Group parancsnoka volt 1943 közepétől, 1944 Júliusáig. Állomáshelye Olaszország volt, ahonnan magyar területre is repültek bevetésre. 9 igazolt légigyőzelmet jegyezhetünk a nevéhez.
forrás: Squdron Signal - The 31th Fighter Group in WWII
Megrendeltem a Barracuda cég által gyártott gyémánt mintás abroncsokat és a feljavított felniket is, ezek nagyot dobnak majd a látványon a végén, nem beszélve arról, hogy a makett nem adja ezt a mintázatot. A fotón látszik a gyémánt minta is, igaz kicsit keresni kell a szemnek, hogy észre vegyük...
Ha már a fotó szóba került:
Természetesen a makett a fénykép alapján fog elkészülni, talán még a fémrácsos "repteret" is beszerzem hozzá, jó lesz az alapnak majd
A gépet Col. Charles "Sandy" McCorkle repülte, aki a 31th Fighter Group parancsnoka volt 1943 közepétől, 1944 Júliusáig. Állomáshelye Olaszország volt, ahonnan magyar területre is repültek bevetésre. 9 igazolt légigyőzelmet jegyezhetünk a nevéhez.
forrás: Squdron Signal - The 31th Fighter Group in WWII
Szépen alakul, kezd vadló formája lenni!
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
A Mustang mindig is az egyik nagy kedvencem volt, eddig nagyon tetszetős a haladás. Hajrá Feri!
Szia Ferike!
Örülök, hogy a sok D Mustang után láthatok egy készülő B-t is. Érdekes masina, úgyhogy hajrá!
Örülök, hogy a sok D Mustang után láthatok egy készülő B-t is. Érdekes masina, úgyhogy hajrá!
Köszi Sanyi, érdekes, nekem pl. sokkal jobban tetszik ez a "RezorBack" változat. A D Mustang nagy buborék kabinja, bennem műrepűlőgépet idéz fel - egy kicsit illúzióromboló - túl modern a II.VH-hoz képest, de azért szeretem azt is:)
Igyekszem kicsit foglalkozni a makettel is majd, de most rengeteg tennivalóm van az új termékekkel, grafikákkal...
Megjöttek a Barracuda kerekek, meg a felnik! Gyönyörűek
hamarosan újra képekkel is itt leszek, üdv mindenkinek!
Igyekszem kicsit foglalkozni a makettel is majd, de most rengeteg tennivalóm van az új termékekkel, grafikákkal...
Megjöttek a Barracuda kerekek, meg a felnik! Gyönyörűek
hamarosan újra képekkel is itt leszek, üdv mindenkinek!
Feri!
Egyet értek, a B, C Mustang nekem is sokkal inkább harci repülő, mint a D.
Egyet értek, a B, C Mustang nekem is sokkal inkább harci repülő, mint a D.
Roland- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 33
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 30.
Kicsi haladás, de óriási csiszolásos munka! Az ezüst szín miatt nagyon gondos előkészítést ígényel a felület. Sokszor az alapozó fekete festés után találok itt-ott egy kis karcolásnyomot, na azt egyből lehet vissza mosni, és csiszolni...
szóval itt tartok most:
Kicsit megakadtam, mivel nem tudom, hogy milyen színűek a futómű akna csövei (azok a vastagabbak)
Nem találtam színes fotót róla. HA esetleg valaki tudja, kérem írja meg, köszönettel: HADvezér
szóval itt tartok most:
Kicsit megakadtam, mivel nem tudom, hogy milyen színűek a futómű akna csövei (azok a vastagabbak)
Nem találtam színes fotót róla. HA esetleg valaki tudja, kérem írja meg, köszönettel: HADvezér
Ha jól emlékszem a vastagabb cső natúr aluszín, rajta az összekötő tömlők fekete gumi acél bilinccsel, a vékonyabb cső olyan mint az akna színe és a többi vékony cső is ilyen színű.
Szia Feri!
A Mr. Color Super Silver festékét nem próbáltad még?
Egyáltalán nem kell ennyit vacakolni a felülettel, nem kell alá spec alapozó, csak tisztességes műanyag felület.
Remek fémszínt ad és brutál kemény felülete, lehet kaparni dörzsölni a felette lévő egyéb fedőfestéket nem jön le.
Van "testvére" a Mr. Color Silver, ha ezzel átfújsz másik panelt, jól mutata az egész gép.
...de ha a super silverhez keversz óvatosan szürke, vagy fehér festéket szinbtén jól elkülöníthető paneleket lehet készíteni.
ÉS AMI NAGYON FONTOS!
Nem a manapság divatos króm, meg égetett fém színű lesz a gép, hanem valóban kitűnő alumínium szín.
A Mr. Color Super Silver festékét nem próbáltad még?
Egyáltalán nem kell ennyit vacakolni a felülettel, nem kell alá spec alapozó, csak tisztességes műanyag felület.
Remek fémszínt ad és brutál kemény felülete, lehet kaparni dörzsölni a felette lévő egyéb fedőfestéket nem jön le.
Van "testvére" a Mr. Color Silver, ha ezzel átfújsz másik panelt, jól mutata az egész gép.
...de ha a super silverhez keversz óvatosan szürke, vagy fehér festéket szinbtén jól elkülöníthető paneleket lehet készíteni.
ÉS AMI NAGYON FONTOS!
Nem a manapság divatos króm, meg égetett fém színű lesz a gép, hanem valóban kitűnő alumínium szín.
Roland- HADgyakornok
Szia Roli, egyet értek, én is főleg ezt a Gunzét használom, már le is fújtam vele a futóakna fedeleket.
Egy egységes Gunze fényes fekete felületet hoztam létre, a karcolások "észrevétele" miatt. Ez már a harmadszori festés a lemosások és csiszolások után...
Igen meg van mindkét festék, amit írtál, régóta használom őket, tnyleg nagyszerűek!
Jó tipp az árnyalat keverés is, majd óvatosan kipróbálom. Az Alcad-ot én sem szeretem..., bár van elég sok itthon.
szóval itt tartok most:
Elkészült a piros csíkok alapozó festése 3 lépésben (fekete, fehér, majd a piros) fotók a fehértől, amit már kicsit foltosan fújtam:
...és a teljes gép pillanatnyi helyzete:
Egy egységes Gunze fényes fekete felületet hoztam létre, a karcolások "észrevétele" miatt. Ez már a harmadszori festés a lemosások és csiszolások után...
Igen meg van mindkét festék, amit írtál, régóta használom őket, tnyleg nagyszerűek!
Jó tipp az árnyalat keverés is, majd óvatosan kipróbálom. Az Alcad-ot én sem szeretem..., bár van elég sok itthon.
szóval itt tartok most:
Elkészült a piros csíkok alapozó festése 3 lépésben (fekete, fehér, majd a piros) fotók a fehértől, amit már kicsit foltosan fújtam:
...és a teljes gép pillanatnyi helyzete:
Szia Feri!
Szerintem nagyon jó lett az alumínium szín a futó burkolatoknál!
Nekem egyébként az Alcladdal semmi bajom, pusztán sok makettező elragadtatja magát és szinte kóracél, meg titán, meg már arany színeket fújnak fémszín gyanánt az alumínium gépekre.
Szerintem nagyon jó lett az alumínium szín a futó burkolatoknál!
Nekem egyébként az Alcladdal semmi bajom, pusztán sok makettező elragadtatja magát és szinte kóracél, meg titán, meg már arany színeket fújnak fémszín gyanánt az alumínium gépekre.
Roland- HADgyakornok
Sajnos a fekete alapszínt megmarta a Gunze silver, ezért lemostam az egész gépet, csak a futóborítás maradt meg, mivel azt nem alapoztam
egy nap elment, de tapasztaltam egyet megint
egy nap elment, de tapasztaltam egyet megint
A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 10, 2012 9:46 pm-kor.
Szia Feri!
A próbafújásaim alapján a Super Silver alá nem kell semmilyen alapozás, szépen adja a fémszínt enélkül is.
A próbafújásaim alapján a Super Silver alá nem kell semmilyen alapozás, szépen adja a fémszínt enélkül is.
Roland- HADgyakornok
Igen már rájöttem én is, igaz a magam kárára de sebaj, már lemostam és újra kezdem, de most az ezüsttel.
üdv
üdv
HADvezér írta:Igen már rájöttem én is, igaz a magam kárára de sebaj, már lemostam és újra kezdem, de most az ezüsttel.
üdv
Borzasztó próbák alá vetettem a Super Silvert, olyan felületekre is felfújtam, amire normál festéket sem fújnék.
Ragyás, ex Humbrollal ecsettel gazdagon festett, éppencsak 2ezres papírral áthúzott felületre...stb.
Ugyan ragyás lett, mert a felület ugye gatya volt nagyon, de baromi jó fémszínű lett akkor is.
Vad Róbert mesterfodrász ( ) ajánlotta ezt, amikor a kis Mig-15-ösét lefújta véle.
Vettem egyet Bélától, kipróbáltam és többet nem keresgetek fémszín ügyben.
Roland- HADgyakornok
Igen nagyon jó a Gunze, bár most az újrafestésnél használtam Alcad-ot is, de csak a Gunze fémszínére fújva és lássunk csodát, teljesen jól működnek egymással is. Nem kellett fekete alap az Alcad-nak sem, és kicsit játszhattam a színekkel is. Majd most jön a sárga és a piros csíkok kimaszkolása, felfestése, meg a kedvencem a koszolás, "washingolás"
Közben kiderült, hogy a belső felületek, a kabint kivéve, sárga Zink Chromat színűek, ezért kicsit átködöltam a meglévő zöld festéseket, Szerintem nagyon szép lett. Vannak még kisebb hibák, amiket javítok még a festésen és még nagyon nyers az egész, de már kezd kialakulni.
Na ezüst gépet 100 szor is meggondolok legközelebb, hogy építek-e.
Még oylan helyen is van néha apró karcolódás, ahol már felpolíroztam... Nem verseny makett, csak vitrinben lesz és a matrica bemutatását szolgálja majd, ez megnyugtat. Nekem már tetszik így is - tudom lehetne sokkal tükörsimább is sok helyen, de sem időm, sem energiám sincs mindent 100% -ra csiszolni újra és újra.... Messziről szép lesz - nekem biztosan
Közben kiderült, hogy a belső felületek, a kabint kivéve, sárga Zink Chromat színűek, ezért kicsit átködöltam a meglévő zöld festéseket, Szerintem nagyon szép lett. Vannak még kisebb hibák, amiket javítok még a festésen és még nagyon nyers az egész, de már kezd kialakulni.
Na ezüst gépet 100 szor is meggondolok legközelebb, hogy építek-e.
Még oylan helyen is van néha apró karcolódás, ahol már felpolíroztam... Nem verseny makett, csak vitrinben lesz és a matrica bemutatását szolgálja majd, ez megnyugtat. Nekem már tetszik így is - tudom lehetne sokkal tükörsimább is sok helyen, de sem időm, sem energiám sincs mindent 100% -ra csiszolni újra és újra.... Messziről szép lesz - nekem biztosan
Szerintem teljesen jó a fém(alumínium) szín és jól kiegészítik a más színű lemezek.
Olyan a gép felületének hatása, mint egy használatban lévő gépé...szóval nekem bejön.
Olyan a gép felületének hatása, mint egy használatban lévő gépé...szóval nekem bejön.
Roland- HADgyakornok
Örülök Roli, de ugye ez még csak egy nyers festés. Nincs koszolva, átmosva. Akkor lesz csak majd igazán tetszetős
Holnap nem lesz időm rá, de a hétvégére már szeretnék egy kisebb haladást elérni.
üdv:Feri
Holnap nem lesz időm rá, de a hétvégére már szeretnék egy kisebb haladást elérni.
üdv:Feri
1 / 2 oldal • 1, 2
Similar topics
» MEsserschmitt 262 a-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
» Trumpeter Mi-4 1:35
» TRUMPETER: MIG-23 MF 1:48
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
» Trumpeter Mi-4 1:35
» TRUMPETER: MIG-23 MF 1:48
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.