Had Fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD

+2
bbalázs
HADvezér
6 posters

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Empty P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD

Témanyitás  HADvezér Szer. Aug. 22, 2012 9:27 pm

Pár éve elkezdtem egy B Mustangot. Elég szépen haladtam, de amikor a szárnyakat felragasztottam a törzshöz, sjnoa későn vettem észre, hogy vamai nem tökéletes. Szemből nézve nem volt szimmetrikus a vízszint, egyik oldal feljebb volt mint a m,ásik szárnyvég.

Ekkor szépen elkezdtem a pillanatragasztóval ragasztott részt elválasztani. Nem sikerült, betört több helyen is. Ekkor úgy döntöttem, veszek egy másik makettet és majd újra kezdem. Eltelt kb. 3 év és a kit most itt van nálam végre. Elkezdtem az új építést a megmentett Aires kiegészítőkkel együtt. A gép a magyar légtérben is repült, a piros csíkos farkú gép lesz belőle a matricáról. Ezt még nem építettem emg a másik kettőt már 48 ban régebben sikerült megalkotnom, csak emlékeztetőnek a régebbi gépekről egy-egy fotó:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Had_ma10

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Had_ma11
HADvezér
HADvezér
(H)ADmin, tulajdonos, főparancsnok

Hozzászólások száma : 647
Csatlakozás ideje : 2011. Oct. 22.

http://www.hadmodels.com

Vissza az elejére Go down

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Empty Re: P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD

Témanyitás  HADvezér Szer. Aug. 22, 2012 9:31 pm

Amit most szeretnék, az így néz majd ki (köszönet Fóth Gábornak a grafikáért):

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Cmm_co11
HADvezér
HADvezér

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Empty Re: P-51 B Mustang 1:32 Trumpeter + Aires + HAD

Témanyitás  HADvezér Szer. Aug. 22, 2012 9:36 pm

Pár részletfotó a régi kabinról, amit egy az egyben beépítettem az újba is:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1166510

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1166511

és az új állapot (az átlátszó paneles törzs még a régi kitben volt, gondoltam abból is újra építhető lesz, még anak idején raktam össze - de mivel szárny nem volt, így csal most tudom foyltatni) A fotókon még nincsenek visszamosva rendesen a fekete panelrészek, ezek kicsit zinkromate színűekl, mivel egy kis festést ígényelt a beépítés. Ma már visszamosva régi fényükben tündökölnek. A későbbi fotókon már látszik ez is.

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011331

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011332

Az Aires fegyvertere is a szárnyakbe került. A makett feleslegessé vált részeit lecsiszoltam ez igen nagy munka volt. természetesen itt még csak az alapszín van fent, nincs koszolás, azt majd később

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011333

HADvezér
HADvezér

Témanyitás  bbalázs Csüt. Aug. 23, 2012 1:54 am

Szia Feri!

Remélem a második neki futás már eredményes lesz.
A kabin belső ígéretes, csak így tovább!
A grafikán elég zöld a kabin előtti tükröződés gátló.
Az olyan lesz, vagy sima olívdrap?
Még valami:
Az átlátszó paneles törzs, az mire jó a készletben?
Ha lefested a kabinbelsőt, már nem ér semmit.... Vagy?

BB
bbalázs
bbalázs
HADnagy
HADnagy

Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.

Témanyitás  HADvezér Csüt. Aug. 23, 2012 6:48 pm

Köszönöm a Balázs a biztatást Smile

A grafikán természetesen illusztrációként szerepel, a maketten az eredeti Olive drab lesz study

Az átlátszó paneleket arra találták ki, hogy ha a makettező szeretné belül is kidolgozni a részleteket és a repülőgép formavilágát is szeretné érzékeltetni, akkor lehetősége legyen rá. Azt a részt nem festi le az ember, ahol a belső részt részletezi.

Én nem szeretem ezt a megoldást, de láttam már szépen kivitelezett átlátszó paneles kitet.
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  HADvezér Pént. Aug. 24, 2012 7:55 pm

Nagy haladás, de kicsinek látszik, ezért további fotók csak a későbbi fázisokban lesznek. atörzs egyben, többszöri csiszolás és tömítgetés után vagyok most. A kabintető első "szélvédő" része a helyén. Kisebb tömítés kellett, amit ma fogok csiszolni.
Megrendeltem a Barracuda cég által gyártott gyémánt mintás abroncsokat és a feljavított felniket is, ezek nagyot dobnak majd a látványon a végén, nem beszélve arról, hogy a makett nem adja ezt a mintázatot. A fotón látszik a gyémánt minta is, igaz kicsit keresni kell a szemnek, hogy észre vegyük...
Ha már a fotó szóba került:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD Betty_10

Természetesen a makett a fénykép alapján fog elkészülni, talán még a fémrácsos "repteret" is beszerzem hozzá, jó lesz az alapnak majd Smile

A gépet Col. Charles "Sandy" McCorkle repülte, aki a 31th Fighter Group parancsnoka volt 1943 közepétől, 1944 Júliusáig. Állomáshelye Olaszország volt, ahonnan magyar területre is repültek bevetésre. 9 igazolt légigyőzelmet jegyezhetünk a nevéhez.

forrás: Squdron Signal - The 31th Fighter Group in WWII

HADvezér
HADvezér

Témanyitás  HADvezér Hétf. Aug. 27, 2012 6:57 am

Kicsit látványosabb haladás, bár ma sok dolgom volt, de azért volt egy kis időm farigcsálni Smile

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011334

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011335
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  bbalázs Hétf. Aug. 27, 2012 7:40 pm

Szépen alakul, kezd vadló formája lenni! Very Happy
bbalázs
bbalázs
HADnagy
HADnagy

Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.

Témanyitás  Csabee Szomb. Szept. 01, 2012 6:51 pm

A Mustang mindig is az egyik nagy kedvencem volt, eddig nagyon tetszetős a haladás. Hajrá Feri! cheers
Csabee
Csabee
FőHADnagy
FőHADnagy

Hozzászólások száma : 123
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 03.

http://demak.hu/index.php

Témanyitás  Experte Kedd Szept. 04, 2012 12:05 am

Szia Ferike!

Örülök, hogy a sok D Mustang után láthatok egy készülő B-t is. Érdekes masina, úgyhogy hajrá! Very Happy
Experte
Experte
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 14
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 16.

http://www.pumamakett.hu

Témanyitás  HADvezér Szer. Szept. 05, 2012 3:36 am

Köszi Sanyi, érdekes, nekem pl. sokkal jobban tetszik ez a "RezorBack" változat. A D Mustang nagy buborék kabinja, bennem műrepűlőgépet idéz fel - egy kicsit illúzióromboló - túl modern a II.VH-hoz képest, de azért szeretem azt is:)

Igyekszem kicsit foglalkozni a makettel is majd, de most rengeteg tennivalóm van az új termékekkel, grafikákkal...

Megjöttek a Barracuda kerekek, meg a felnik! Gyönyörűek Smile

hamarosan újra képekkel is itt leszek, üdv mindenkinek!

HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Csüt. Szept. 06, 2012 7:46 am

Feri!

Egyet értek, a B, C Mustang nekem is sokkal inkább harci repülő, mint a D.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 33
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 30.

Témanyitás  HADvezér Szomb. Szept. 08, 2012 7:09 pm

Kicsi haladás, de óriási csiszolásos munka! Az ezüst szín miatt nagyon gondos előkészítést ígényel a felület. Sokszor az alapozó fekete festés után találok itt-ott egy kis karcolásnyomot, na azt egyből lehet vissza mosni, és csiszolni...

szóval itt tartok most:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011341

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011342

Kicsit megakadtam, mivel nem tudom, hogy milyen színűek a futómű akna csövei (azok a vastagabbak)
Nem találtam színes fotót róla. HA esetleg valaki tudja, kérem írja meg, köszönettel: HADvezér

HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Csabee Szomb. Szept. 08, 2012 10:03 pm

Ha jól emlékszem Rolling Eyes a vastagabb cső natúr aluszín, rajta az összekötő tömlők fekete gumi acél bilinccsel, a vékonyabb cső olyan mint az akna színe és a többi vékony cső is ilyen színű.
Csabee
Csabee
FőHADnagy
FőHADnagy

Hozzászólások száma : 123
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 03.

http://demak.hu/index.php

Témanyitás  HADvezér Szomb. Szept. 08, 2012 11:17 pm

Csabi, köszönöm Smile
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Vas. Szept. 09, 2012 3:23 am

Szia Feri!

A Mr. Color Super Silver festékét nem próbáltad még?

Egyáltalán nem kell ennyit vacakolni a felülettel, nem kell alá spec alapozó, csak tisztességes műanyag felület.
Remek fémszínt ad és brutál kemény felülete, lehet kaparni dörzsölni a felette lévő egyéb fedőfestéket nem jön le.
Van "testvére" a Mr. Color Silver, ha ezzel átfújsz másik panelt, jól mutata az egész gép.
...de ha a super silverhez keversz óvatosan szürke, vagy fehér festéket szinbtén jól elkülöníthető paneleket lehet készíteni.

ÉS AMI NAGYON FONTOS!

Nem a manapság divatos króm, meg égetett fém színű lesz a gép, hanem valóban kitűnő alumínium szín.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Vas. Szept. 09, 2012 6:30 pm

Szia Roli, egyet értek, én is főleg ezt a Gunzét használom, már le is fújtam vele a futóakna fedeleket.

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011343

Egy egységes Gunze fényes fekete felületet hoztam létre, a karcolások "észrevétele" miatt. Ez már a harmadszori festés a lemosások és csiszolások után...

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011344

Igen meg van mindkét festék, amit írtál, régóta használom őket, tnyleg nagyszerűek! cheers
Jó tipp az árnyalat keverés is, majd óvatosan kipróbálom. Az Alcad-ot én sem szeretem..., bár van elég sok itthon.

szóval itt tartok most:

Elkészült a piros csíkok alapozó festése 3 lépésben (fekete, fehér, majd a piros) fotók a fehértől, amit már kicsit foltosan fújtam:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011346

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011347

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011348

...és a teljes gép pillanatnyi helyzete:

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011345

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011411

HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Vas. Szept. 09, 2012 11:21 pm

Szia Feri!

Szerintem nagyon jó lett az alumínium szín a futó burkolatoknál!

Nekem egyébként az Alcladdal semmi bajom, pusztán sok makettező elragadtatja magát és szinte kóracél, meg titán, meg már arany színeket fújnak fémszín gyanánt az alumínium gépekre.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Hétf. Szept. 10, 2012 7:53 am

Sajnos a fekete alapszínt megmarta a Gunze silver, ezért lemostam az egész gépet, csak a futóborítás maradt meg, mivel azt nem alapoztam Smile

egy nap elment, de tapasztaltam egyet megint Smile

A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Szept. 10, 2012 9:46 pm-kor.
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Hétf. Szept. 10, 2012 6:39 pm

Szia Feri!

A próbafújásaim alapján a Super Silver alá nem kell semmilyen alapozás, szépen adja a fémszínt enélkül is.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Hétf. Szept. 10, 2012 9:46 pm

Igen már rájöttem én is, igaz a magam kárára Sad de sebaj, már lemostam és újra kezdem, de most az ezüsttel.

üdv
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Kedd Szept. 11, 2012 2:54 am

HADvezér írta:Igen már rájöttem én is, igaz a magam kárára Sad de sebaj, már lemostam és újra kezdem, de most az ezüsttel.

üdv

Borzasztó próbák alá vetettem a Super Silvert, olyan felületekre is felfújtam, amire normál festéket sem fújnék.
Ragyás, ex Humbrollal ecsettel gazdagon festett, éppencsak 2ezres papírral áthúzott felületre...stb.
Ugyan ragyás lett, mert a felület ugye gatya volt nagyon, de baromi jó fémszínű lett akkor is.

Vad Róbert mesterfodrász ( Smile ) ajánlotta ezt, amikor a kis Mig-15-ösét lefújta véle.
Vettem egyet Bélától, kipróbáltam és többet nem keresgetek fémszín ügyben.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Kedd Szept. 11, 2012 6:56 am

Igen nagyon jó a Gunze, bár most az újrafestésnél használtam Alcad-ot is, de csak a Gunze fémszínére fújva és lássunk csodát, teljesen jól működnek egymással is. Nem kellett fekete alap az Alcad-nak sem, és kicsit játszhattam a színekkel is. Majd most jön a sárga és a piros csíkok kimaszkolása, felfestése, meg a kedvencem a koszolás, "washingolás" Smile

Közben kiderült, hogy a belső felületek, a kabint kivéve, sárga Zink Chromat színűek, ezért kicsit átködöltam a meglévő zöld festéseket, Szerintem nagyon szép lett. Vannak még kisebb hibák, amiket javítok még a festésen és még nagyon nyers az egész, de már kezd kialakulni.
Na ezüst gépet 100 szor is meggondolok legközelebb, hogy építek-e. silent
Még oylan helyen is van néha apró karcolódás, ahol már felpolíroztam... Nem verseny makett, csak vitrinben lesz és a matrica bemutatását szolgálja majd, ez megnyugtat. Nekem már tetszik így is - tudom lehetne sokkal tükörsimább is sok helyen, de sem időm, sem energiám sincs mindent 100% -ra csiszolni újra és újra.... Messziről szép lesz - nekem biztosan Smile

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011412

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011413

P-51 B Mustang  1:32   Trumpeter + Aires + HAD P1011414
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Roland Kedd Szept. 11, 2012 8:38 pm

Szerintem teljesen jó a fém(alumínium) szín és jól kiegészítik a más színű lemezek.
Olyan a gép felületének hatása, mint egy használatban lévő gépé...szóval nekem bejön.

Roland
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Szer. Szept. 12, 2012 7:44 am

Örülök Roli, de ugye ez még csak egy nyers festés. Nincs koszolva, átmosva. Akkor lesz csak majd igazán tetszetős Smile

Holnap nem lesz időm rá, de a hétvégére már szeretnék egy kisebb haladást elérni.

üdv:Feri
HADvezér
HADvezér

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.