Douglas F4D-1 Skyray Tamiya 1/48
4 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
1 / 2 oldal • 1, 2
Douglas F4D-1 Skyray Tamiya 1/48
A következő áldozat szintén egy Navy-s gép lesz.
A matricák nagyon szépen nyomottak, de mintha kicsit vastagnak tűnnének, de volt már kellemes meglepetésem Tamiya matricával, mert felrakva szépen belesimultak a felületbe. Na majd meglátjuk. Eduardék nem sok feljavítást adnak hozzá, mert dobozból is szépen megépíthető lenne. Igazából az üléshevederek és a hajtómű kiegészítője miatt döntöttem a beszerzése mellett.
A matricák nagyon szépen nyomottak, de mintha kicsit vastagnak tűnnének, de volt már kellemes meglepetésem Tamiya matricával, mert felrakva szépen belesimultak a felületbe. Na majd meglátjuk. Eduardék nem sok feljavítást adnak hozzá, mert dobozból is szépen megépíthető lenne. Igazából az üléshevederek és a hajtómű kiegészítője miatt döntöttem a beszerzése mellett.
Re: Douglas F4D-1 Skyray Tamiya 1/48
Bele is kezdtem és el is jutottam a kabinbelsőig, ülésig és a hajtóműig.
Igazi Tamiya makett, egyszerű és logikus építési sorrend. A festési utasítás már nem minden esetben jó, mert feketét ajánl a kabin belső színének, de a fotókon szürke és csak a műszerfal és az oldalpanelek feketék. A fotóim valamiért kicsit sárgásak lettek.
Igazi Tamiya makett, egyszerű és logikus építési sorrend. A festési utasítás már nem minden esetben jó, mert feketét ajánl a kabin belső színének, de a fotókon szürke és csak a műszerfal és az oldalpanelek feketék. A fotóim valamiért kicsit sárgásak lettek.
Szépen indul ez is Csabee
Tamiya igazi örömmakettezést ígér
A matricák valóban vatagok, de nagyon jó minőségük miatt tényleg nagyon hajlékonyak és felveszik a felületi mintákat . A szélei viszont látszani fognak, de sebaj, hiszen nem von le az élvezetből a végén
Lássuk a további fejleményeket is
Tamiya igazi örömmakettezést ígér
A matricák valóban vatagok, de nagyon jó minőségük miatt tényleg nagyon hajlékonyak és felveszik a felületi mintákat . A szélei viszont látszani fognak, de sebaj, hiszen nem von le az élvezetből a végén
Lássuk a további fejleményeket is
Na Csabee, ezt hívják úgy, hogy jó időzítés! A ma frissen kikerült március havi Aranysasban 6 egész oldal szól a Skyrayről, sok-sokm színes és fekete-fehér fotóval. Bár ahogy én téged ismerlek, már van elegendő forrásanyagod.
GR74- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 26
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 15.
Köszi Roland! Forrásanyagot találtam elegendőt, de ez a cikk legalább magyar nyelvű!GR74 írta:Na Csabee, ezt hívják úgy, hogy jó időzítés! A ma frissen kikerült március havi Aranysasban 6 egész oldal szól a Skyrayről, sok-sokm színes és fekete-fehér fotóval. Bár ahogy én téged ismerlek, már van elegendő forrásanyagod.
Nem voltam megelégedve az összképpel, ezért próbáltam javítani az ülésen. Az éleket átkentem világosszürkével, az ülés fenékrészére és a háttámlára fekete és sötétbarna pigmentet kentem. A kabinbelsőben az oldalpaneleket befolyattam híg világosszürkével és a kapcsolókat is átkentem vékonyan különböző színekkel. Pótoltam egy hiányzó panelt és kart, valamint átkentem sárga-feketére a fej feletti katapult indítókart.
Összeragasztottam a törzset. ;D Lassacskán festés lesz? : ;D
Aztán az összeragasztott törzset Surfacerrel lealapoztam, majd előárnyékoltam a panelvonalakat feketével. Valahol láttam, hogy az előárnyékolás után az egész makettet átpolírozták, miáltal az előárnyékolás tompult és a felület is sokkal finomabb lett. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom ezt a technikát. ;D A géptörzs egyik fele polírozva, a másik még nincs.
Azután megfestettem az alsó fehér színt, ami - persze többszöri nekifutásra - sajnos másodjára sem sikerült , így a lemosás után kerestem egy selyemfényű világosszürke színt amivel lefestettem az alját, majd utána több réteg MM akril fehéret vittem fel. A tapasztalatom az, hogy ezek az MM akrilok nagyon nehezen fednek, de nagyon jól tapadnak a felülethez, így az alsó szín inkább egy nagyon világos szürke lett. Ezután a panelek közepét átfújtam egy nagyon fehér színű festékkel amit autófesték boltban szereztem be korábban kipróbálási céllal. Ezzel a festékkel is óvatosan kell bánni, mert annak ellenére, hogy észteres hígítású, a műanyagról - ha csak önmagában van felfestve - nagyon könnyen lejön, pl. a Tamiya szalag is feltépi, viszont a jól tapadó MM-ről nem válik fel.
Összeragasztottam a törzset. ;D Lassacskán festés lesz? : ;D
Aztán az összeragasztott törzset Surfacerrel lealapoztam, majd előárnyékoltam a panelvonalakat feketével. Valahol láttam, hogy az előárnyékolás után az egész makettet átpolírozták, miáltal az előárnyékolás tompult és a felület is sokkal finomabb lett. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom ezt a technikát. ;D A géptörzs egyik fele polírozva, a másik még nincs.
Azután megfestettem az alsó fehér színt, ami - persze többszöri nekifutásra - sajnos másodjára sem sikerült , így a lemosás után kerestem egy selyemfényű világosszürke színt amivel lefestettem az alját, majd utána több réteg MM akril fehéret vittem fel. A tapasztalatom az, hogy ezek az MM akrilok nagyon nehezen fednek, de nagyon jól tapadnak a felülethez, így az alsó szín inkább egy nagyon világos szürke lett. Ezután a panelek közepét átfújtam egy nagyon fehér színű festékkel amit autófesték boltban szereztem be korábban kipróbálási céllal. Ezzel a festékkel is óvatosan kell bánni, mert annak ellenére, hogy észteres hígítású, a műanyagról - ha csak önmagában van felfestve - nagyon könnyen lejön, pl. a Tamiya szalag is feltépi, viszont a jól tapadó MM-ről nem válik fel.
Hú Csabi, ez nagyon szépen alakul. Az űlést én még egy kicsit sötétebb átmosással is megvadítanám, de már így is éélethűbb, mint volt
Köszi Feri! Az ülésen még én is gondolkodom, mert egy kicsit nekem is egyhangúnak tűnik.
Megfestettem a felső színt Model Master 1729 színnel, szép fényes lett a felület, így nem is muszáj majd fényes lakkozás a matricák alá. Viszont gondolkodóba estem, hogy itt mennyire jön át az előpanelezés, kell-e esetleg ráerősíteni a panelvonalaknál, sötétebb színnel, vagy világosítsam inkább a panelek közepét? Vélemény?
Nekiláttam a függesztményeknek is. Hát nem vagyok elájulva, a Tamiya-s fiúktól precízebb illesztést és részleteket szoktam meg eddig. Itt viszont szép kis lépcső van a két félhéj között, illetve az utántöltő cső görbe, mint egy banán.
Alapos csiszolás után szétvágtam a csövet és kicseréltem injekciós tűre.
Nekiláttam a függesztményeknek is. Hát nem vagyok elájulva, a Tamiya-s fiúktól precízebb illesztést és részleteket szoktam meg eddig. Itt viszont szép kis lépcső van a két félhéj között, illetve az utántöltő cső görbe, mint egy banán.
Alapos csiszolás után szétvágtam a csövet és kicseréltem injekciós tűre.
Én általában a paneleket szoktam világosítani, de most így is világos a makett eredeti színe, ezért fújnék egy kis halványabb sötét panelezést a panelosztásokra, majd újra vissza fújnám ködölve az eredeti színt. A későbbi átmosás is segíthet még, de a Testors miatt nem tudom, hogy mennyire védené a festést az akril lakk, mielőtt befolyatnád a kosz színt... Félő, hogy visszamosásnál (törlésnél) leszedi az eredeti Testors színeket is, mivel az is olaj bázisú.
Hali !
Szerintem a Testorsra az akril lakk és rá az olajos átmosás müködik. Én a Su-nak festettem meg a hajtóművét a Testors fém színeivel, majd az Akan akril lakja , és utánna olafestékkel mosogattam.
Nem bántotta a fém szint. Sőt többszöri próbálozás és visszamosás után is maradt olyan amilyen elötte volt.
Szerintem nyugodtan mehet így itt is
Simi
Szerintem a Testorsra az akril lakk és rá az olajos átmosás müködik. Én a Su-nak festettem meg a hajtóművét a Testors fém színeivel, majd az Akan akril lakja , és utánna olafestékkel mosogattam.
Nem bántotta a fém szint. Sőt többszöri próbálozás és visszamosás után is maradt olyan amilyen elötte volt.
Szerintem nyugodtan mehet így itt is
Simi
Feri, Simi! Köszi szépen!
Éppen most kezdtem neki a panelek világosításának. Majd teszek fel képeket a végeredményről.
Éppen most kezdtem neki a panelek világosításának. Majd teszek fel képeket a végeredményről.
Kicsit festegettem ma este, a panelek közepét átfújtam Gunze 311 (FS 36622) színnel. Ez alap színösszetételében nagyon közel áll a felső Modelmaster 1729-hez (FS 16440), de attól egy árnyalattal világosabb.
Így néz ki a makett egyik oldala fakítás nélkül:
Ilyen a panelezéssel:
Egyik fele (a képen a bal oldala) panelezve, a másik nem.
Egy kicsit játszottam a szaturációval.
Ez még csak a nyers festék, még nincs fényes lakkal átfestve. Kíváncsi leszek, hogy az mennyit fog változtatni az összképen.
Ja és még a sózást is meg kellene próbálni rajta.
Így néz ki a makett egyik oldala fakítás nélkül:
Ilyen a panelezéssel:
Egyik fele (a képen a bal oldala) panelezve, a másik nem.
Egy kicsit játszottam a szaturációval.
Ez még csak a nyers festék, még nincs fényes lakkal átfestve. Kíváncsi leszek, hogy az mennyit fog változtatni az összképen.
Ja és még a sózást is meg kellene próbálni rajta.
szerintem jó lesz, a sózás meg mindenbizonnyal kiemeli a tengeri levegő koptató hatását.
Én már a sózást tervezem nem csak tengeri körülmények közt használt gépek esetén is. Sok szárazföldi alakulatnál láttam hasonló kopásokat, mind járművön, mind repülőgépen egyaránt, csak majd kicsit jobban vissza kell fújni az alapszínekkel, hogy ne legyen nagyon feltűnő a jelenség
Én nagyon kíváncsi leszek ennek a gépnek a végeredményére MInden esetre nekem sokat ígér, főleg Csabee kezéből a befejezés...
Én már a sózást tervezem nem csak tengeri körülmények közt használt gépek esetén is. Sok szárazföldi alakulatnál láttam hasonló kopásokat, mind járművön, mind repülőgépen egyaránt, csak majd kicsit jobban vissza kell fújni az alapszínekkel, hogy ne legyen nagyon feltűnő a jelenség
Én nagyon kíváncsi leszek ennek a gépnek a végeredményére MInden esetre nekem sokat ígér, főleg Csabee kezéből a befejezés...
Haladtam egy kicsit, hogy ne álljon meg a projekt.
A hajtómű beömlőkre eredetileg matricát adtak, de én nem bíztam abban, hogy tökéletesen bele is simul a felületbe ezért ezeket és a orrkúpot kimaszkoltam, majd megfestettem, meg elkezdtem a matricázást.
A hajtómű beömlőkre eredetileg matricát adtak, de én nem bíztam abban, hogy tökéletesen bele is simul a felületbe ezért ezeket és a orrkúpot kimaszkoltam, majd megfestettem, meg elkezdtem a matricázást.
Hűha! Elég régen volt itt haladás, de most igen!
Sikerült felmatricázni a gépet, illetve a függőleges vezérsík tetején lévő fekete sávot matricázás helyett inkább maszkoltam és megfestettem.
A maszkoló levételekor jött vele egy kis darab matrica is.
Sebaj! Kimaszkoltam a betűt és átfestettem.
Lassan be kellene már fejeznem.
Sikerült felmatricázni a gépet, illetve a függőleges vezérsík tetején lévő fekete sávot matricázás helyett inkább maszkoltam és megfestettem.
A maszkoló levételekor jött vele egy kis darab matrica is.
Sebaj! Kimaszkoltam a betűt és átfestettem.
Lassan be kellene már fejeznem.
Van már haladás azóta, lábra - akarom mondani futókra - állítottam a gépet és seggre ült mert nem tettem ólmot az orrába. Most a hajtómű szívócsatornáiba pakolok ólmot, amiket amúgy is le akartam zárni takaró lemezekkel. Miután telepakoltam ólommal a beömlőket, így már nem ül seggre, ám akkor jöttem rá, hogy a faroktámasztó mankókereket csak kiengedett állapotban lehet beragasztani és az is majdnem leér a talajra.
Elkészítettem a hajtómű takaró lemezeket is.
Koszoltam a gép tetejét és alját nem túl erősen, mert könnyű túlzásba esni.
Kicsit kevésnek találtam még a koszolást ezért adtam még neki!
Elkészültek a hajtóműtakarók.
Első futómű aknaajtó.
Függesztmények a helyükön, kabinmaszk eltávolítva (persze feltépett egy kis darabot az egyik oldalon ).
Tulajdonképpen csak az RBF-szalagok hiányoznak és kész a makett.
Elkészítettem a hajtómű takaró lemezeket is.
Koszoltam a gép tetejét és alját nem túl erősen, mert könnyű túlzásba esni.
Kicsit kevésnek találtam még a koszolást ezért adtam még neki!
Elkészültek a hajtóműtakarók.
Első futómű aknaajtó.
Függesztmények a helyükön, kabinmaszk eltávolítva (persze feltépett egy kis darabot az egyik oldalon ).
Tulajdonképpen csak az RBF-szalagok hiányoznak és kész a makett.
Hát Csabi, ezt nagyon "megcsináltad"!
A típus nem a kedvencem, de ahogy most látom készen a kezed munkáját - hát mit ne mondjak - én is elnézegetném itthon a madarat!
A plussz koszolás olyan jó lett, hogy a szavam is elakadt a meghökkenéstől! Valóban MESTER munka lett, gratulálok
IMÁDOM A SZÜRKÉKET!!!!
A típus nem a kedvencem, de ahogy most látom készen a kezed munkáját - hát mit ne mondjak - én is elnézegetném itthon a madarat!
A plussz koszolás olyan jó lett, hogy a szavam is elakadt a meghökkenéstől! Valóban MESTER munka lett, gratulálok
IMÁDOM A SZÜRKÉKET!!!!
köszönöm, valahogy a nem makettekhez gyártott lakkok nekem jobban bejöttek eddig...
Hol lehet vásárolni ilyet? Kipróbálnám, mert nagyon szép selymes fényt ad.
Hol lehet vásárolni ilyet? Kipróbálnám, mert nagyon szép selymes fényt ad.
Én egy kimondottan parkettát forgalmazó boltban vettem, de esetleg a nagy barkácsáruházakban is elképzelhető, hogy forgalmazzák. Murexin a márkanév, 1 literes kiszerelésű, tejfehér állagú. A festés után gyorsan megszárad, de még lekaparható egy ideig, majd később kőkeményre kikeményedik és akkor már semmi nem oldja vissza és egyáltalán nem reagál a karcolásra, tapogatásra. Van belőle fényes is, azzal fát lakkoztam, de még olyan fényes lakkot nem láttam.
1 / 2 oldal • 1, 2
Similar topics
» A6M3 Zero Tamiya 1:48
» MEsserschmitt 262 a-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
» Dornier Do-335A Pfeil - Tamiya - 1/48
» MEsserschmitt 262 a-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
» Dornier Do-335A Pfeil - Tamiya - 1/48
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.