Dornier Do-335A Pfeil - Tamiya - 1/48
4 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Dornier Do-335A Pfeil - Tamiya - 1/48
A "csöves" gépek után jön egy "dupla srófos" masina.
Eddig a kabinnal és bombatérrel foglalkoztam.
Üdv: Csaba
Eddig a kabinnal és bombatérrel foglalkoztam.
Re: Dornier Do-335A Pfeil - Tamiya - 1/48
Hú Csaba, ez aztán a nagy kedvencem!
Örülök, hogy megosztod velünk az építését Gyönyörű kabinbelső! kiváló műszerfal!
Kíváncsian várjuk a folytatást
üdv:Feri
Örülök, hogy megosztod velünk az építését Gyönyörű kabinbelső! kiváló műszerfal!
Kíváncsian várjuk a folytatást
üdv:Feri
Köszi Feri! Igyekszem valami épkézláb dolgot kihozni belőle!
Borítékolhatjuk már most, hogy az lesz
kíváncsian várjuk a fejleményket, üdv:Feri
kíváncsian várjuk a fejleményket, üdv:Feri
A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 30, 2013 5:45 pm-kor.
Látom ismét egy érdekes témát találtál, ismét
A kabinbelső határozottan elnyerte a tetszésemet, várom a folytatást.
A kabinbelső határozottan elnyerte a tetszésemet, várom a folytatást.
István- FőHADnagy
- Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 04.
Köszi Feri, István! Örülök, hogy tetszik a mű!
Időközben egyesítettem a törzset, szárnyakat, beépítettem a kabint.
A szárnyvégi helyzetjelzőket átlátszó öntőkeret darabból készítettem, melybe égőimitációt fúrtam.
Amúgy már korábban hirtelenjében lefestettem sötétzöldre a hordozott bombát csak voltak kételyeim a színével kapcsolatban, ami nem volt alaptalan, mert sötétszürke, vagy világoskék is lehetett.
Üdv.
Időközben egyesítettem a törzset, szárnyakat, beépítettem a kabint.
A szárnyvégi helyzetjelzőket átlátszó öntőkeret darabból készítettem, melybe égőimitációt fúrtam.
Amúgy már korábban hirtelenjében lefestettem sötétzöldre a hordozott bombát csak voltak kételyeim a színével kapcsolatban, ami nem volt alaptalan, mert sötétszürke, vagy világoskék is lehetett.
Üdv.
Haladgatok..... Kifestettem Alclad polished alu-val a fényszóróházat, a lámpák foncsorához Edding ezüst lakkfilcet használtam.
Kimaszkoltam a fülkét, futóműaknákat, bombakamrát, stb. Úgy néz ki, hogy a festés fog következni.
Ez utóbbi 3 képet 6500K-es daylight kompakt fénycsőnél készítettem és meglepően jónak ítélem az eredményt. Vélemény?
Üdv.
Kimaszkoltam a fülkét, futóműaknákat, bombakamrát, stb. Úgy néz ki, hogy a festés fog következni.
Ez utóbbi 3 képet 6500K-es daylight kompakt fénycsőnél készítettem és meglepően jónak ítélem az eredményt. Vélemény?
Üdv.
Hali! Nem csak a fényképek jók Én természetes fénynél szoktam-általában- fényképezni, szürke felületen árnyékos helyen.
Tetszenek a képek, de még egy kicsi csillogás észrevehető.
István- FőHADnagy
Csabi, nekem az alufólia jött be a legjobban a foncsorozásra
szépen haladsz, jöhet a festés!
szépen haladsz, jöhet a festés!
Köszi! A csillogást átlátszó papírelőtéttel lehet csökkenteni, de még nem szerkesztettem ilyet a lámpára.István írta:Hali! Nem csak a fényképek jók Én természetes fénynél szoktam-általában- fényképezni, szürke felületen árnyékos helyen.
Az alsó szín (RLM65) előárnyékolás után megfestve Testors akrillal.
Üdv.
Üdv.
A mai esős nap lehetővé tette a festést....
Előbb a világoszöldet (RLM82) festettem meg, amihez a Testors ezt a színt 2092 RLM83 Lichtgrün-nek jelöli, de nem kell kétségbeesni, mert csak összekeverték a 2091 RLM82 Dunkelgrün-el.
Maszkolás után megfestettem az RLM81 Braunviolet színt, ehhez kevernem kellett a festéket - Gunze színeket használtam - , mert a gyári festékem bedöglött.
Ezek festésénél utóárnyékolást használtam, mert korábbi tapasztalatom, hogy az előárnyékolás ezeknél a színeknél nem jön át.
Üdv.
Előbb a világoszöldet (RLM82) festettem meg, amihez a Testors ezt a színt 2092 RLM83 Lichtgrün-nek jelöli, de nem kell kétségbeesni, mert csak összekeverték a 2091 RLM82 Dunkelgrün-el.
Maszkolás után megfestettem az RLM81 Braunviolet színt, ehhez kevernem kellett a festéket - Gunze színeket használtam - , mert a gyári festékem bedöglött.
Ezek festésénél utóárnyékolást használtam, mert korábbi tapasztalatom, hogy az előárnyékolás ezeknél a színeknél nem jön át.
Üdv.
Simi írta:Szia !
Nagyon tetszik !
Simi
Csatlakozom Simihez, nagyon szépen alakul
Ezek után már nem is tudom mit írjak , szép ez az éles kontúros festék, nekem a színek is nagyon bejönnek
István- FőHADnagy
Még egy utolsó próbálkozást tettem a színekkel, mivel nem igazán találtam el elsőre. Mivel már felmatricáztam a gépet, először kimaszkoltam a matricákat. Azután "szűrőket" vittem fel a kamuflázsra, a braunviolet-re light olive-ot, a lichtgrün-re dunkelgrün-t, majd megcseréltem a szűrőket és nagyon vékonyan átködöltem az egész felső felületet. Végezetül selyemfényű lakkal fixáltam a végeredményt. A fázisfotókból készítettem egy animált képet.
A gif kép fázisfotói:
1. kép - kiinduló fázis: az eredeti festés matricázva fényes lakkal festve:
2. kép - a szűrők felvitele szórópisztollyal, a braunviolet-re humbrol 86 light olive, a lichtgrün-re terstors 2091 dunkelgrün lett ráfestve, a hígítás mindkét festéknél 1:4 - festék:hígító. A végén a panelvonalakat kissé sűrűbb dunkelgrün-el átfújtam. A szűrőzés az én olvasatomban olyan híg festék felvitele a felületre, mely módosítja az alap festék színét, mélységét, karakterét. Erre a műveletre én enamel festéket használok, mert a future-ről könnyen el is távolítható, ha véletlenül elrontom az egészet.
3. kép - végeredmény a selyemfényű lakkozás után
További fotók:
Kiinduló állapot.
Végeredmény.
Az alsó felület is lakkozva.
Üdv.
A gif kép fázisfotói:
1. kép - kiinduló fázis: az eredeti festés matricázva fényes lakkal festve:
2. kép - a szűrők felvitele szórópisztollyal, a braunviolet-re humbrol 86 light olive, a lichtgrün-re terstors 2091 dunkelgrün lett ráfestve, a hígítás mindkét festéknél 1:4 - festék:hígító. A végén a panelvonalakat kissé sűrűbb dunkelgrün-el átfújtam. A szűrőzés az én olvasatomban olyan híg festék felvitele a felületre, mely módosítja az alap festék színét, mélységét, karakterét. Erre a műveletre én enamel festéket használok, mert a future-ről könnyen el is távolítható, ha véletlenül elrontom az egészet.
3. kép - végeredmény a selyemfényű lakkozás után
További fotók:
Kiinduló állapot.
Végeredmény.
Az alsó felület is lakkozva.
Üdv.
A hozzászólást Csabee összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 10, 2013 8:20 am-kor.
Hú ez nagyon látványos bemutató volt
Nagyon jó lett az összhatás!
Nagyon jó lett az összhatás!
Elkészült a második "Nyíl"!
Párosan szép az élet!
Párosan szép az élet!
Csabi !
Gratulálok, nagyon szép. Élvezettel nézegetem a munkáidat.
Simi
Gratulálok, nagyon szép. Élvezettel nézegetem a munkáidat.
Simi
Similar topics
» A6M3 Zero Tamiya 1:48
» MEsserschmitt 262 a-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Douglas F4D-1 Skyray Tamiya 1/48
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
» MEsserschmitt 262 a-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Messerschmit 262 A-1 Tamiya 1:48 + Aires + HAD
» Douglas F4D-1 Skyray Tamiya 1/48
» F4U-1 Corsair 1:48 Tamiya+Aires
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.