M.S. 406 Finn légierő - Hobby Boss 1/72
3 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
M.S. 406 Finn légierő - Hobby Boss 1/72
Sziasztok!
Talán sosem építettem volna meg ezt a típust, ha nem lett volna a készletben finn lehetőség.
Csípem a finneket (rock zenében meg kiváltképp ). A 2. vh-s légierejük meg maga a kánaán!
Annak idején a megboldogult Modell és Makettben láttam egy sítalpas Blenheimet ezzel a fekete-zöld festéssel,
ami nagyon megragadott. Most végre nekem is készül egy makettem ezzel a kamóval!
Tudom makettező körökben a HB ezen szériája már-már játék kategória, de nálam ez nem számít.
Inkább a végeredmény. Ha ránézek, egy finn Morane kacsint rám a polcról, és ez nekem elég.
Amúgy a készlet nem olyan rossz. Szépen vésett panelvonalak jellemzik, és elég részletesek a felületek.
A kabint és a futó aknát inkább hagyjuk, mert az elég sivár. Pár látványos dolog hiányzik, azt pótoltam.
Ilyen a pitot-cső, és a gép hasán lévő behajtható antenna árbóc.
A fegyverek csövét injekciós tűre cseréltem, antennát harisnya szálból készítettem.
A kabin maszkolását megszenvedtem, mert nem volt jelölve. Nem is sikerült túl jól. Vastagok lettek a keretek, de ez már így marad.
No és természetesen a végső matt lakkozással szenvedek éppen...
Amúgy üldöz a balszerencse ezzel a géppel. Cell-be már majdnem elvittem, de a kapkodás megbosszulta magát.
Gondoltam adok neki még egy matt lakkot, aztán lesz, amilyen lesz, befejezettnek nyilvánítom.
Nos a nagy sietségben sikerült fényessel átkennem... Hullottak az istenek rendesen!
Gondoltam gyorsan higítóval lemosom. Persze a méregtől azt is eltévesztettem...
Revell helyett a Humbrol higítót adtam neki. Az meg felszedett minden lakkot... Amit végülis így utólag nem bánok, sőt!
Így hát nem maradt más hátra, lemostam az egész gépről a lakkot.
A matricáknál kicsit paráztam, de azzal is szerencsém volt. Szépen leszedte róla a fedő lakkot, de a matricát nem bántotta.
Úgy nézett ki a gép, mintha festve lettek volna a jelzések!
Mivel egyenlőre nem tudok jobbat, mégegyszer rászántam magam a lakkozásra.
Talán az egységes matt felület miatt, valamivel jobb lett mint legutóbb, de még nem az igazi.
Gondoltam ma készítek pár képet a gépről, és felteszem ide, de megint ráfáztam.
Egy háttérnek kitámasztott kartonlap rádőlt a madárra, és kitörte mindkét kerekét...
Most itt tartok. Hátra van még egy réteg (remélem) lakk, néhány koszolás, kipufogó korom, és persze a kerekek.
Jöjjön pár kép:
Köszi, hogy megnéztétek!
BB
Talán sosem építettem volna meg ezt a típust, ha nem lett volna a készletben finn lehetőség.
Csípem a finneket (rock zenében meg kiváltképp ). A 2. vh-s légierejük meg maga a kánaán!
Annak idején a megboldogult Modell és Makettben láttam egy sítalpas Blenheimet ezzel a fekete-zöld festéssel,
ami nagyon megragadott. Most végre nekem is készül egy makettem ezzel a kamóval!
Tudom makettező körökben a HB ezen szériája már-már játék kategória, de nálam ez nem számít.
Inkább a végeredmény. Ha ránézek, egy finn Morane kacsint rám a polcról, és ez nekem elég.
Amúgy a készlet nem olyan rossz. Szépen vésett panelvonalak jellemzik, és elég részletesek a felületek.
A kabint és a futó aknát inkább hagyjuk, mert az elég sivár. Pár látványos dolog hiányzik, azt pótoltam.
Ilyen a pitot-cső, és a gép hasán lévő behajtható antenna árbóc.
A fegyverek csövét injekciós tűre cseréltem, antennát harisnya szálból készítettem.
A kabin maszkolását megszenvedtem, mert nem volt jelölve. Nem is sikerült túl jól. Vastagok lettek a keretek, de ez már így marad.
No és természetesen a végső matt lakkozással szenvedek éppen...
Amúgy üldöz a balszerencse ezzel a géppel. Cell-be már majdnem elvittem, de a kapkodás megbosszulta magát.
Gondoltam adok neki még egy matt lakkot, aztán lesz, amilyen lesz, befejezettnek nyilvánítom.
Nos a nagy sietségben sikerült fényessel átkennem... Hullottak az istenek rendesen!
Gondoltam gyorsan higítóval lemosom. Persze a méregtől azt is eltévesztettem...
Revell helyett a Humbrol higítót adtam neki. Az meg felszedett minden lakkot... Amit végülis így utólag nem bánok, sőt!
Így hát nem maradt más hátra, lemostam az egész gépről a lakkot.
A matricáknál kicsit paráztam, de azzal is szerencsém volt. Szépen leszedte róla a fedő lakkot, de a matricát nem bántotta.
Úgy nézett ki a gép, mintha festve lettek volna a jelzések!
Mivel egyenlőre nem tudok jobbat, mégegyszer rászántam magam a lakkozásra.
Talán az egységes matt felület miatt, valamivel jobb lett mint legutóbb, de még nem az igazi.
Gondoltam ma készítek pár képet a gépről, és felteszem ide, de megint ráfáztam.
Egy háttérnek kitámasztott kartonlap rádőlt a madárra, és kitörte mindkét kerekét...
Most itt tartok. Hátra van még egy réteg (remélem) lakk, néhány koszolás, kipufogó korom, és persze a kerekek.
Jöjjön pár kép:
Köszi, hogy megnéztétek!
BB
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
Re: M.S. 406 Finn légierő - Hobby Boss 1/72
Hú Balázs ez nagyon szép, nem is látszik, hogy ecsetes munka. Sokan örülnének ilyen fújásnak is szerintem...
A kerekeket is hamar visszaragaszthatod, szerintem kész a makett
Gratulálok, és mi köszönjük, hogy megosztottead velünk ezt a szép és valóban nem mindennapi festésű makettet.
A kerekeket is hamar visszaragaszthatod, szerintem kész a makett
Gratulálok, és mi köszönjük, hogy megosztottead velünk ezt a szép és valóban nem mindennapi festésű makettet.
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Igyekszem az ecsetes technikából minél többet kihozni.
Amúgy már készül a futómű. Annyi előnye lesz a törésnek, hogy injekciós tűből lesz a teleszkóp...
Szóval ez a "baleset" is a makett javára válik!
Igyekszem az ecsetes technikából minél többet kihozni.
Amúgy már készül a futómű. Annyi előnye lesz a törésnek, hogy injekciós tűből lesz a teleszkóp...
Szóval ez a "baleset" is a makett javára válik!
bbalázs- HADnagy
Kicsi pihenő után nekiálltam a futó javításának.
Injekciós tűből lett a futószár,
a támasztóra rézdrótból hajlítottam kép alapján pár dolgot.
Már csak festeni kéne...
Injekciós tűből lett a futószár,
a támasztóra rézdrótból hajlítottam kép alapján pár dolgot.
Már csak festeni kéne...
bbalázs- HADnagy
Köszi, hogy felraktad, ügyes munka! (És én is kedvelem a finn madarakat!)
Köszönöm Sanyi, megtisztelsz!
bbalázs- HADnagy
Sziasztok!
Időközben elkészültem a géppel, csak a fényképezőgép nem került elő...
BB
Időközben elkészültem a géppel, csak a fényképezőgép nem került elő...
BB
bbalázs- HADnagy
Similar topics
» A-10 Hobby Boss 1:48
» V-150 Commando Car 1:35 Hobby Boss
» Mörser Karl-Gerat 1:72 Hobby Boss
» Great Wall Hobby: MIG-29 1:48
» Mávag Héja II.- Special Hobby 1:72
» V-150 Commando Car 1:35 Hobby Boss
» Mörser Karl-Gerat 1:72 Hobby Boss
» Great Wall Hobby: MIG-29 1:48
» Mávag Héja II.- Special Hobby 1:72
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.