IL-18 1:72 Amodel
3 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
IL-18 1:72 Amodel
Rémségek boltja... jut eszembe a makett minőségéről... Mivel a típus nagy kedvencem és igen csak nagy nosztalgiát ébreszt bennem - még a makettezésem kezdetéről - ezért nekivágok ebben a szép 1:72-es méretben!
Pár kép, ami önmagáról beszél sz illesztéseket tekintve. Sajnos a makett kidolgozása sem jobb. A méretezése viszont töéletesnek bizonyult, amikor pár alaktrészt megmértem a Szolnoki skanzenben...
Amit most láttok, az már egy 2 hetes munka eredménye... A kezdetekről nem mertem képeket készíteni, mivel nem tudtam, hogy egyáltalán befejezem-e a munkát... Most talán már reménykedek...
Pár kép, ami önmagáról beszél sz illesztéseket tekintve. Sajnos a makett kidolgozása sem jobb. A méretezése viszont töéletesnek bizonyult, amikor pár alaktrészt megmértem a Szolnoki skanzenben...
Amit most láttok, az már egy 2 hetes munka eredménye... A kezdetekről nem mertem képeket készíteni, mivel nem tudtam, hogy egyáltalán befejezem-e a munkát... Most talán már reménykedek...
Re: IL-18 1:72 Amodel
Nagy munka, kis haladás... makett tele van apró lukakkal... sehol sem stimmel... szóval nagyon drága termék nagyon macerás építéssel! A Malév matrica viszont miatt megéri már ami készül hozzá...
Elkészült a szárnyvég a lámpákkal. Persze még csak a durva csiszolás van meg.
A többszöri csiszolás utáni - remélhetőleg a végső - vékony Putty réteg az apróságok (főleg a furcsa anyagú szárny és törzs lukacsossága) eltüntetésére
Az ablakok kifúrása után (mivel nekem az IL-22 es makett van meg, nem voltak elől ablakok) az ablakok helyén jól látszik a furcsa anyag... nem is vágható jobban ki a szálazása. Majd valahogy eltakarom a festésnél ( az üveg hátső része sötétszürke lesz mindenhol..., ezzel talán orvosolható ez a hiba is.
Elkészült a szárnyvég a lámpákkal. Persze még csak a durva csiszolás van meg.
A többszöri csiszolás utáni - remélhetőleg a végső - vékony Putty réteg az apróságok (főleg a furcsa anyagú szárny és törzs lukacsossága) eltüntetésére
Az ablakok kifúrása után (mivel nekem az IL-22 es makett van meg, nem voltak elől ablakok) az ablakok helyén jól látszik a furcsa anyag... nem is vágható jobban ki a szálazása. Majd valahogy eltakarom a festésnél ( az üveg hátső része sötétszürke lesz mindenhol..., ezzel talán orvosolható ez a hiba is.
Az Il-18 -asainkon váltakozva voltak a baloldali ablakok számszerűségileg. Amit én építek, HA-MOA, annak a bal oldalon középen 9 ablaka van, van amelyiknek 10. A makett 10 -et ad, ezért kitömítettem a plussz ablakot:
A függőleges vezérsík, sajnos pótolandó részt tartalmaz, mert nem ér fel a tetejéig az oldalkormány....
összességében kezd alakulni a kép, már összeragsztva az összes motorgondola, de még nincs fotózva...
A függőleges vezérsík, sajnos pótolandó részt tartalmaz, mert nem ér fel a tetejéig az oldalkormány....
összességében kezd alakulni a kép, már összeragsztva az összes motorgondola, de még nincs fotózva...
Helló Feri!
Minden tiszteletem!
Szörnyűséges egy makett...
BB
Minden tiszteletem!
Szörnyűséges egy makett...
BB
bbalázs- HADnagy
- Hozzászólások száma : 69
Csatlakozás ideje : 2012. May. 20.
igen az..., már csak azért is elkészítem, de ezért nem adnék egy fillért sem...., ha nem lenne az egyetlen 1:72 -es Il-18 -as makett a piacon... - méretei szépek!
Atyaég Feri!
Ez egy borzalom, van akarat erőd az biztos...
Ez egy borzalom, van akarat erőd az biztos...
Roland- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 33
Csatlakozás ideje : 2011. Nov. 30.
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 1 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.