Revell MIG-25 1:48
5 posters
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
1 / 2 oldal • 1, 2
Re: Revell MIG-25 1:48
Szia Feri!
Nagyon izgalmas típust építesz,örülök,hogy ismét egy MiG készül:)Te MiGet és Messzert építek Vajon F.Sanyi mit fog...
A képen látható karc sablont hol lehetne beszerezni?Nekem is jól jönne egy...
Nagyon izgalmas típust építesz,örülök,hogy ismét egy MiG készül:)Te MiGet és Messzert építek Vajon F.Sanyi mit fog...
A képen látható karc sablont hol lehetne beszerezni?Nekem is jól jönne egy...
Pistikém, örülök, hogy írtál
én is imádom az orosz technikát is
Remélem Sanyi barátunk elnézi majd nekünk ezt a kis kelengést
A sablon még egy régebbi Hasegawa gyártmány, de szerintem hamarosan gyártani fogok hasonlót én is, mert elég nehéz ilyesmit beszerezni.
én is imádom az orosz technikát is
Remélem Sanyi barátunk elnézi majd nekünk ezt a kis kelengést
A sablon még egy régebbi Hasegawa gyártmány, de szerintem hamarosan gyártani fogok hasonlót én is, mert elég nehéz ilyesmit beszerezni.
egy "kis" haladás...
Az Eduard reze igen csak megdolgoztatja az embert... Szét vágni, lecsiszolni, beilleszteni (ez nem mindig megy postosan, sajnos a gyártó ne volt eléggé alpos ebben a tekintetben az orr futómú aknájánál...) A képeken is látszik, hogy utólag kellett az egészet betenni, mert ha az Eduard szerinti ábrát használjuk, nem passzol a maketthez... kb 1 mm -es lyuk tátong az oldalaknál. + 1 napos munkával sikerült megoldani a helyzetet. a beillesztést panelenként, egysével kellett beragasztani...
Természetesen a többszöri sikertelen ragasztás, illesztés miatt az eredeti fém alkatrészeket is egyengetni, csiszolgatni kellett, ami természetesen a festésnél már nem fog látszani
Az Eduard reze igen csak megdolgoztatja az embert... Szét vágni, lecsiszolni, beilleszteni (ez nem mindig megy postosan, sajnos a gyártó ne volt eléggé alpos ebben a tekintetben az orr futómú aknájánál...) A képeken is látszik, hogy utólag kellett az egészet betenni, mert ha az Eduard szerinti ábrát használjuk, nem passzol a maketthez... kb 1 mm -es lyuk tátong az oldalaknál. + 1 napos munkával sikerült megoldani a helyzetet. a beillesztést panelenként, egysével kellett beragasztani...
Természetesen a többszöri sikertelen ragasztás, illesztés miatt az eredeti fém alkatrészeket is egyengetni, csiszolgatni kellett, ami természetesen a festésnél már nem fog látszani
Hú! Ez nagyon jó eddig! Az Eduard BIG maratása van meg hozzá? Nekem megvolt kompletten az egész, plussz még egy Neomega kabin is, csak sajnos meg kellett válnom ettől a makettől (meg még másoktól is ). Azok a piszkos anyagiak! A hajtóműtér megalkotása rézlemezből szerintem elég érdekes lesz, kíváncsi vagyok, mit hozol ki a makettből. A makett egyik legnagyobb problémája, hogy nem PD, csak P változat és ezért kell az a sok átalakítás, stb. Drukkolok neked!
Nem könnyű a kicsike építése, de ettől szép a makettezés
Elkészültem a futó aknákkal... nem egyszerű a történet, de túl vagyok rajta....
Elkészültek a levegő beömlők nyílásai, valamint egyben van a törzs is. Fotók kicsit később
Elkészültem a futó aknákkal... nem egyszerű a történet, de túl vagyok rajta....
Elkészültek a levegő beömlők nyílásai, valamint egyben van a törzs is. Fotók kicsit később
A nagy hallgatás oka, a rendkívül nehéz építésben rejlik... ... de már túl vagyok a nehezén - leglább is úgy néz ki
Sikerült összerakni, lecsiszolni, visszakarcolni.... és most itt tartok. Igazából már festeni fogom a gépet, a többi hiányzó alaktrészt, - ahogy szoktam - festés után egyenként ragasztom majd fel, külön-külön festve mindet.
MIndezt azért teszem, hogy így szépen át tudjam majd mosni a felületeket a kiálló alkatrészek nélkül...
néhány kép :
Sikerült összerakni, lecsiszolni, visszakarcolni.... és most itt tartok. Igazából már festeni fogom a gépet, a többi hiányzó alaktrészt, - ahogy szoktam - festés után egyenként ragasztom majd fel, külön-külön festve mindet.
MIndezt azért teszem, hogy így szépen át tudjam majd mosni a felületeket a kiálló alkatrészek nélkül...
néhány kép :
Csabee, tényleg igazad volt, a hajtóművel nagyon meggyűlt a gondom, de ha minden jól megy, lesz belőle valami...
Pár kép az építés pár napos és mai mozzanatairól:
Gondos kitakarás, mivel a hátsó alsó és oldalsó burkolatok megmaradtak lemez és valami furcsa hajtómű színűnek...
Elsőnek a fényes fekete , mivel az Alcad festék szereti a fekete alapozást, így a legszebb
Pár kép az építés pár napos és mai mozzanatairól:
Gondos kitakarás, mivel a hátsó alsó és oldalsó burkolatok megmaradtak lemez és valami furcsa hajtómű színűnek...
Elsőnek a fényes fekete , mivel az Alcad festék szereti a fekete alapozást, így a legszebb
A hozzászólást HADvezér összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jan. 21, 2012 12:22 am-kor.
a Hajtómű... hajtogatás nem egy leányálom...
A tökéletes kör ívet szerintem nem sokat tudnák prezentálni - én sem... majd valami kis csalafintaságot viszek a végén bele, mert a szemet be lehet csapni! Szerencsére!
Íme a részeredmény fotókon:
és ez még csak a belső rész, amit viszonylag könnyű lesz a szemnek elfogadhatónak varázsolni - de mi lesz a külső palásttal???
A tökéletes kör ívet szerintem nem sokat tudnák prezentálni - én sem... majd valami kis csalafintaságot viszek a végén bele, mert a szemet be lehet csapni! Szerencsére!
Íme a részeredmény fotókon:
és ez még csak a belső rész, amit viszonylag könnyű lesz a szemnek elfogadhatónak varázsolni - de mi lesz a külső palásttal???
Nagyon szépen alakul! A hajtómű forszázs kamrájáról tudtam, hogy nem lesz egyszerű meghajlítani. Hogyan sikerült a palást két végét összefogatni? Én annak idején azt terveztem, hogy össze fogom forrasztani, mert ekkora méretű rézlapot nem tart össze egy kis pillanatragasztó. A fémszínek is nagyon jól mutatnak. Már most lehet, hogy későn szólok, de a két hajtómű közötti fékernyő tartó jelen esetben a P-változaté, ha PD-t csinálsz akkor ahhoz módosítani kellene az alakját, majd keresek képet róla.
Csabikám , nem fontos, jó lesz, ahogy van
köszönöm, haldok, a palástok is egész jók lettek. Ma már csak a futómű van hátra, meg az apróságok, antennák, matricázás. Ma estig kész kell lennem terveim szerint
köszönöm, haldok, a palástok is egész jók lettek. Ma már csak a futómű van hátra, meg az apróságok, antennák, matricázás. Ma estig kész kell lennem terveim szerint
Nagyon jól néz ki a gépecske!!! Várom a végeredményt:)
messer109- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 15
Csatlakozás ideje : 2011. Dec. 13.
A majdnem kész építés. Azért majdnem, mert a végső lakk még hiányzik és így a kabintető maszk nincs még leszedve, mivel várjuk a Begemot stencileket is. A fegyverzet valószínűleg az Aerobonus két kiválósága lesz, de ezt még most nem tudom.
képek:
Először a palásttal való szenvedés...
és ami lett belőle:
képek:
Először a palásttal való szenvedés...
és ami lett belőle:
A hozzászólást HADvezér összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 24, 2012 4:49 am-kor.
Sziasztok!
Feri, gratulálok!!!! Iszonyatosan jól néz ki a gép! Szívesen látnám a vitrinemben
Feri, gratulálok!!!! Iszonyatosan jól néz ki a gép! Szívesen látnám a vitrinemben
messer109- HADgyakornok
- Hozzászólások száma : 15
Csatlakozás ideje : 2011. Dec. 13.
GYuri Köszönöm, sajnos nem az enyém lesz a makett (valki felkért az építésére) és még át is kell majd fessem tereptarkára... oda lesz az egész fémfestés az oldalán és a hasán..., de ez a kívánság.
Nekem mondjuk szürkén jobban tetszik, mivel a gép formája így jön ki szerintem a legjobban
Na így egy kis munka lesz még vele - nem beszélve a Begemot stencilekről, amit azóta is várok hozzá.
Nekem mondjuk szürkén jobban tetszik, mivel a gép formája így jön ki szerintem a legjobban
Na így egy kis munka lesz még vele - nem beszélve a Begemot stencilekről, amit azóta is várok hozzá.
Megjöttek a Begemot stencilek... hát nem tudom...
Mivel más nem gyártja, ezért jó lesz, de a minősége messze elmarad a XXI. századi követelményekltől. Sárgult lakk, rossz minőségű olvashatatlan szövegek... - na jó nem bántjuk tovább, örüljünk, hogy egyáltalán van
Most már csak az oldalszámot kell eldönenie a megrendelőmnek, mert 3 féle variáció is van és természetesen nem azonos terepmintával... a szintén Begemot gyártmányú matricán. Sajnios Szolnokra ez már nem jön össze - így marad Mosonmagyaróvár az átadás helyszínéül.
Akkor hamarosan folytatom az átfestéssel a gépet - bár én már így hagynám....
Mivel más nem gyártja, ezért jó lesz, de a minősége messze elmarad a XXI. századi követelményekltől. Sárgult lakk, rossz minőségű olvashatatlan szövegek... - na jó nem bántjuk tovább, örüljünk, hogy egyáltalán van
Most már csak az oldalszámot kell eldönenie a megrendelőmnek, mert 3 féle variáció is van és természetesen nem azonos terepmintával... a szintén Begemot gyártmányú matricán. Sajnios Szolnokra ez már nem jön össze - így marad Mosonmagyaróvár az átadás helyszínéül.
Akkor hamarosan folytatom az átfestéssel a gépet - bár én már így hagynám....
1 / 2 oldal • 1, 2
Had Fórum :: "HADszíntér" Repülőgépek (készülő repülőgép makettek) / works in progress Airplanes kits
1 / 2 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.