Had Fórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

gilisztás festésminta

3 posters

Go down

gilisztás festésminta Empty gilisztás festésminta

Témanyitás  messer109 Pént. Jan. 27, 2012 4:53 am

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban tanácsot adni, hogy hogyan tudok második világháborús német gépekre 1:48 méretarányban "gilisztás" festék mintát készíteni?

gyuri

http://img593.imageshack.us/img593/5610/ju87d132ah1

messer109
HADgyakornok
HADgyakornok

Hozzászólások száma : 15
Csatlakozás ideje : 2011. Dec. 13.

Vissza az elejére Go down

gilisztás festésminta Empty Re: gilisztás festésminta

Témanyitás  messer109 Pént. Jan. 27, 2012 4:58 am

messer109
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  HADvezér Pént. Jan. 27, 2012 5:34 am

Az egyik legnehezebb műfajt kérdezed ...

Jó pisztoly, megfelelő hígítás és nagy türelem - ennyi kell hozzá és némi gyakorlat...

A festéket legalább 70% -ra kell hígitani, vagy még többre. A festékszóró pisztolynak jó ha van tűhatárolója, amivel egyenletesen tudsz adagolni. A kompresszor nyomása kicsi legyen és jó közelről kell fújni a felülethez képest. Először gyakorolj valami más felületen, vagy papíron, hogy kb mit tud a kezed, meg a felszerelésed... ez csak egy jó tanács volt, mielőtt a maketten fújnád.
study
Ha jó kezed van hozzá, akkor szerintem menni fog. clown

HADvezér
HADvezér
(H)ADmin, tulajdonos, főparancsnok
(H)ADmin, tulajdonos, főparancsnok

Hozzászólások száma : 647
Csatlakozás ideje : 2011. Oct. 22.

http://www.hadmodels.com

Témanyitás  Lapidus Kedd Jan. 31, 2012 1:03 am

Andreas Hohne is biztos fújta ezt a mintát, de egyszer találkoztam egy olyan változattal, ahol vékony ecsettel folyékony maszkolót kentek fel kukacmintában. Az általad mutatott képen tehát elsőre fehéret kéne felfújni, aztán folyékony maszk és utána a kamuflázs. Aztán ha minden kész le kell dörzsölni a maszkot. Ha túl éles lesz a kontúr még mindig lehet kicsit fakítani a szélét egy nagyon híg sötét színnel (pl. sötétbarnával lenne szerintem a legjobb), amivel amúgy ki is emelheted a kukacokat. Így az sem baj, ha nincs akkora gyakorlatod, mert a fakításra használt barna a nagyon elrontott részeken kosznak is beillik.

Itt egy videó, amiben ugyan ilyen híg barna festéket használnak post-shadinghez... csak hogy legyen ötleted, hogy a hibákat hogy lehet kosszá, árnyékká alakítani:
https://www.youtube.com/watch?v=HwxF-dDAfxY&feature=autoplay&list=UUAIZ1zFrEjupybvn5R86wtA&lf=plcp&playnext=1
https://www.youtube.com/watch?v=VGjIog3iFRs&list=UUAIZ1zFrEjupybvn5R86wtA&index=48&feature=plcp

Azért mertem itt okoskodni, mert ehhez egy üveg folyékony maszkoló, egy ecset és egy kevésbé precíz pisztoly is elég + talán kevesebb kézügyességet igényel!

U.i.: Sose próbáltam kukacos festést és most nem találom az eredeti leírást, amiben ez volt. Szóval mindenképpen próbáld ki valamin előbb, hogy tényleg szép-e a hatása
U.u.i.: Ha félsz ettől a fakítós dologtól, akkor előtte fújj fel egy lakkréteget, ami a korábbi munkádat megvédi és úgy ha elrontod a koszolást még mindig vissza tudod törölni!

Lapidus
HADapród
HADapród

Hozzászólások száma : 2
Csatlakozás ideje : 2011. Dec. 30.

Témanyitás  messer109 Csüt. Feb. 02, 2012 8:30 am

köszönöm szépen a segítséget! Épülget a gép, és ha eljön a festés ideje, akkor teszek fel képeket a festés folyamatáról!

messer109
HADgyakornok
HADgyakornok

Témanyitás  Timur Szer. Május 30, 2012 10:27 pm

Szia!

Lehet, hogy egy kicsit elkésett ez a segítség, de én a következő módszerrel fújom az arabesken-mintázatot:

-sohasem maszkolok, mert azzal nehezen érhető el a megfelelő hatás
-festék "agyonhígítva"
-dűzni 0,2
-nyomás: 0,6 és 0,8 között (ezt neked kell belőnöd, hogy az adott hígításhoz és festékhez mi működik jobban)
-folymatos mozgás a felületen (ha megállsz a pisztollyal, akkor azonnal megfolyik a festék)
-közel kell menni a felülethez

Mielőtt belekezdenél, mindenképpen gyakorolj egy roncson. (Ne sík papíron, mert az más eredményt ad, hanem műanyagon.)
Gyakorláskor ne csak 1-2 csíkot fújjál, hanem akár kompletten a roncsgépet, míg "érzed a kezeddel" a helyes távolságot és sebességet.

Remélem láthatóak lesznek a képek. Ez egy '48-as Reichenberg 76 alapon 82-es mintázata:

gilisztás festésminta Reichenberg4

gilisztás festésminta Reichenberg412

gilisztás festésminta Reichenberg48

gilisztás festésminta Reichenberg49

gilisztás festésminta Reichenberg47

gilisztás festésminta Reichenberg46

gilisztás festésminta Reichenberg44

gilisztás festésminta Reichenberg43

gilisztás festésminta Reichenberg42

Üdv

Timur
Vendég

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.